×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині визначили кращого лісоруба

Перемогу здобув вальник лісу з Ємільчинського лісгоспу.

n 2807155364Приємною несподіванкою для вальника лісу Ємільчинського лісгоспу Миколи Філоненка закінчився 18 обласний конкурс «Лісоруб року», який відбувся наприкінці минулого тижня на Житомирщині, - він виборов І місце. «Перемоги, звісно, хотілося, - зізнається Микола Сергійович, - але дещо неочікувано, адже в таких змаганнях я беру участь лише вдруге.» На питання, чи має лісоруб якусь особливо методику підготовки, якщо за короткий термін досяг такого результату, чоловік відповідає просто: «Головне – мати мету і наполегливо до неї іти. А ще, щоб техніка була надійна…»

Про це повідомляє прес-служба ЖОУЛМГ.

Вітаючи учасників змагань, начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Андрій Курінський зазначив: « Незважаючи на те, що на сьогодні через суспільно-економічні обставини вальниками лісу в підприємствах управління заготовлюється лише 14 відсотків загального обсягу ліквідної деревини, ми маємо докласти усіх зусиль, щоб популяризувати цю професію. І запровадження європейського досвіду господарювання, і достойна оплата праці сприятимуть тому, що представники наших традиційних поліських професій матимуть змогу гордитися своєю працею та її результатами. Адже все у лісі починається з праці простої людини. 

Загалом за звання «Лісоруб року» змагалися 19 професіоналів та 2 юніори із всіх лісогосподарських підприємств Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства. В лісовому масиві Житомирського військового лісгоспу господарі підготували конкурсні майданчики, на яких вальники змогли продемонструвати свою професійну майстерність у звалюванні дерев, обрізуванні гілок, розпилюванні комбінованим різом, в пилянні на точність тощо.

Як завжди, найважче конкурсантам давалося звалювання дерева. Адже тут необхідно мати не лише знання, вміння та навички, а демонструвати ювелірну точність та віртуозну майстерність.

n 2807155364 1

Другу сходинку п’єдесталу посів багаторічний призер цих змагань Валентин Хоменко зі Словечанського лісгоспу. Третє місце виборов Олександр Куцан з Баранівки. Серед юніорів кращий результат показав Євген Брожко з Лугинського держлісгоспу. Переможців нагороджено грошовими преміями та цінними подарунками.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework