×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Валерій Рудик: «Ми «зламали хребет» бурштиновій мафії, і тепер міцно тримаємо її «за горло»

Про це зазначив начальник УМВС України в Житомирській області Валерій Рудик

n 0308155445коментуючи питання боротьби з незаконним видобутком бурштину.

У результаті санкціонованих обшуків у місцях скуповування незаконно добутого бурштину в Олевському районі працівники міліції спільно з УСБУ вилучили понад 20 кг каменю-сирцю, майже чверть мільйона доларів США та інші докази протиправної діяльності. Окрім того, затримано 6-ро старателів, які за допомогою мотопомп ледь устигли розгорнути підпільні копальні у районі.

Як повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області, 2 серпня у рамках розслідування кримінальних проваджень за фактами незаконного видобутку сонячного каміння в Олевському районі правоохоронці провели низку слідчих дій, направлених на документування протиправної діяльності буршитоношукачів та скупників незаконно добутого каменю-сирцю.

Черговий етап таких заходів дозволив провести санкціоновані обшуки за місцями скуповування та зберігання незаконно здобутого бурштину. У результаті за місцем проживання жителя Олевська правоохоронці вилучили докази зайняття злочинним бізнесом: 23 кг сонячного каменю, 230 тисяч доларів США та ваги для зважування підпільного товару.

Нині міліція з’ясовує походження вилученого та осіб, причетних до його видобутку. Розпочато проведення відповідних експертиз.

Окрім того, уночі 3 серпня поблизу с. Обища міжвідомча рейдова група затримала 6-х жителів району, які у лісі щойно розпочали підпільну діяльність з видобутку бурштину.

На місці події працювала слідчо-оперативна група, працівники якої вилучили бензинову мотопомпу, 3 пожежні рукави загальною довжиною близько 60 м та інше обладнання для злочинної діяльності.

n 0308155445 1

Затриманих було доставлено до Олевського райвідділу міліції для подальшого встановлення усіх обставин. Нині за фактом порушення правил охорони або використання надр (ч.2 ст.240) Кримінального кодексу України розпочато кримінальне провадження.

Як прокоментував начальник УМВС України в Житомирській області Валерій Рудик, гостре питання боротьби з незаконним видобутком бурштину перебуває на постійному контролі правоохоронців.

– Ми «зламали хребет» бурштиновій мафії, і тепер міцно тримаємо її «за горло», аби не допустити злочинної бурштинової лихоманки у регіоні, - зазначив керівник УМВС.

Працівники міліції спільно з СБУ, прокуратурою, лісниками та іншими зацікавленими органами влади та місцевого самоврядування проводять масштабні заходи у півничних районах регіону для припинення фактів незаконного видобутку бурштину та попередження нових спроб організації злочинного бізнесу. Міжвідомчі рейдові групи працюють цілодобово, фактично щодня затримуючи нових бурштиношукачів.

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework