У Житомирі обговорювали проблеми грудного вигодовування

Щороку у світі відзначається Міжнародний тиждень підтримки грудного вигодовування. Він проводиться у 40-й тиждень року, що символізує 40 тижнів вагітності жінки до народження дитини. В цьому році він припав на 1 - 7 серпня.

1 серпня на базі Житомирського обласного перинатального центру «Нове життя» відбувся круглий стіл на тему «Захист природного права на грудне вигодовування та підтримка природного зв’язку мами», - повідомляє департамент сім’ї, молоді та спорту ОДА. 

Найсучасніші наукові дослідження переконливо підтвердили принципову незамінність природного вигодовування для оптимального розвитку дитячого організму. Природне вигодовування виконує широке коло життєво важливих функцій не лише харчового і захисного характеру, але й найтоншої регуляції – управління розвитком і диференціюванням. Рівнозначних аналогів грудному молоку в природі не існує.

«У Житомирській області виключно на грудному вигодовуванні до трьох місяців перебувають 60% новонароджених дітей області, що вище середньоукраїнського показника», - говорить акушер-гінеколог, завідувачка відділенням гінекології ЦМЛ №1 Валентина Донець. 

Також вона додала що на Житомирщині за 6 місяців поточного року народилося 7629 дітей, з них 79 двієнь і 3 трійні.

 

Последнее изменение Понедельник, 04/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework