×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Нововведення для житомирських школярів: електроні підручники, патріотичне виховання та збільшення годин на вивчення іноземної мови

На Житомирщині 1 вересня понад 126 тис. учнів знову сядуть за парти.

n 2708155582Серед них понад 14 тис. першокласників, що на 1200 дітей більше, у порівнянні з минулим роком.

З 1 вересня для цих дітей у школах впроваджуватимуть Концепцію національно-патріотичного виховання. Також цьогоріч збільшено кількість годин на вивчення іноземної мови: з 2-х до 3-х годин на тиждень у дев'ятих класах і з 3-х до 3,5 – у десятих і одинадцятих.

Значні зміни відбулися у звітній педагогічній документації. Загалом було скасовано 1600 документів щодо звітності у галузі

Щодо оптимізації мережі малокомплектних шкіл міністр освіти і науки України Сергій Квіт зазначив, що вартість підготовки одного учня у таких школах на один рік складає понад 50 тисяч гривень, і є невиправданою економічно. За словами Міністра, ці гроші можна використати для зміцнення матеріально-технічної, кадрової бази у школах областей. «Якісне навчання дітей у малоформатних школах неможливе. Через це учням буде складно вступити до університетів», - наголосив Міністр. Але процес оптимізації не торкнеться початкових шкіл.

Цього року діти зможуть користуватися електронними підручниками. Наразі розробляється кілька проектів доступу учнів до електронних версій підручників.

Як повідомляють в облдержадміністрації, у 2015/2016 навчальному році кількість учнів у школах збільшиться на 38 тисяч, і до перших класів цьогоріч піде 414 тисяч дітей.

На Житомирщині 1 вересня понад 126 тис. учнів знову сядуть за парти. Серед них понад 14 тис. першокласників, що на 1200 дітей більше, у порівнянні з минулим роком. Близько 10 тис. чол. здобуватимуть професію у професійно-технічних та 38 тис. – у вищих навчальних закладах. До нового навчального року в нашій області.підготовлено 752 загальноосвітніх, 689 дошкільних, 18 інтернатних, 28 професійно-технічних, 34 вищих та 67 позашкільних навчальних закладах.

Последнее изменение Пятница, 28/08/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework