Дмитро Кропачов: У справі привласнення комунальних приміщень має розбиратися прокуратура!

4 вересня члени постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Житомирської обласної ради підтримали ініціативу голови комісії Дмитра Кропачова

звернутися до Генерального прокурора України, щоб повернути у комунальну власність приміщення в центрі Житомира.

Приміщення привласнила громадська організація «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів».

Громадська організація свого часу отримала на баланс 5 комунальних приміщень за адресами: майдан Соборний 5/1, вул. Київська, 74, вул. Вокзальна, 24, вул. Шевченка, 102 та майдан Рад, 5. Приміщення були передані ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітації інвалідів» з метою створення робочих місць із працевлаштування інвалідів та надання послуг малозабезпеченим верствам населення (відповідно до розпорядження голови Житомирської обласної державної адміністрації від 30.10.1997 № 608 «Про передачу нежилих приміщень та державного комунального підприємства «Житомирфото»).

Проте приватна організація використала їх не за призначенням – на будівлі, що на майдані Соборний 5/1, тривалий час висіла вивіска «Адвокат», а на вул. Київська, 74 – «Двері Білорусі» – приміщення здавалися в оренду комерційним організаціям та приватним підприємцям. При цьому багато років до бюджету області не потрапляло ні копійки.

За припущенням голови бюджетної комісії Дмитра Кропачова, тільки на цих 2 приміщеннях за 7 років до бюджету не потрапило близько 3,5 млн грн. 17 серпня обидва приміщення були прийняті на баланс комунальної установи з експлуатації адмінбудинків Житомирської обласної ради в односторонньому порядку.

На інші 3 приміщення (на вул. Вокзальна, 24, вул. Шевченка, 102, майдан Рад, 5) ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду «Реабілітація інвалідів» вже встигла оформити право власності – безпідставно, без згоди на це власника – Житомирської обласної ради. Одне приміщення громадська організація навіть встигла продати.

«До ГО «Житомирська обласна рада Українського фонду Реабілітації інвалідів» багато питань. Навіть назва організації створена таким чином, що вводить людей в оману – вони думають, що це – підприємство обласної ради. Не кажучи про те, що громадська організація фактично привласнила комунальні приміщення, прикриваючись людьми з інвалідністю. Там є багато цікавого для прокуратури та правоохоронних органів», – зазначив Дмитро Кропачов, лідер партії «Сила Людей» на Житомирщині.

Щоб поновити законні права громади на дані приміщення, Дмитро Кропачов розробив і зареєстрував проект рішення «Про Звернення депутатів обласної ради до Генерального Прокурора України щодо відновлення порушених інтересів держави та територіальних громад сіл, селищ, міст області».

4 вересня дане рішення було погоджене на засіданні постійної комісії з питань бюджету і комунальної власності Житомирської обласної ради і буде винесене на сесію Житомирської обласної ради 10 вересня.

Прес-служба політичної партії «Сила Людей» у Житомирській області

 

Последнее изменение Понедельник, 07/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework