×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Звягельчанин зберігав вдома вибухівку, яку використовують для імітації пострілу із 122-міліметрової гаубиці

За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження.

n 1709155829Вилучене направлено на експертне дослідження.

Як повідомляють у Новоград-Волинському МВ УМВС України в Житомирській області,дільничні інспектори отримали інформацію про те, що раніше засуджений за майнові злочини житель с. Кам’яний Майдан у себе вдома зберігає вибухонебезпечні речовини.

30-річний господар дозволив правоохоронцям оглянути будинок. В одній з кімнат на столі співробітники міліції виявили предмет, зовні схожий на вибуховий пристрій з маркуванням (імітаційний патрон), та циліндричний металевий предмет, схожий на детонатор з приєднаними до нього метровими дротами.

За свідченнями експертів, такі предмети можуть використовуватись на військових навчаннях та для виконання маневрів з імітації пострілу із 100-міліметрової гармати або із 122-міліметрової гаубиці.

Виявлені вибухонебезпечні предмети правоохоронці вилучили та направили на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України в Житомирській області.

За словами господаря будинку, вибухівку він знайшов на військовому полігоні за містом. Чому відразу не здав знахідку до міліції та з якою метою зберігав її, чоловік не пояснив.

Як повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка, відомості про подію були внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст.263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. У рамках кримінального провадження міліція з’ясовує походження вибухівки та мету її зберігання у приватному домоволодінні.

Чинне законодавство за подібні протиправні дії передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

n 1709155829 1

n 1709155829 1

Последнее изменение Четверг, 17/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework