Житомирські військові та лікарі отримали допомогу з Нідерландів

Житомирські лікарні та військові з 95-тої аеромобільної бригади отримали гуманітарну допомогу від церков та населення Нідерландів.

Про це розповіли організатори збору та розподілення вантажу, серед яких Ян Ван Бейст – представник «Фонду допомоги Східній Європі реформаторських спільнот», Аркадій Маргуліс – голова благодійного фонду «Хлібний дім»,Сергій Сухомлин – перший заступник Житомирського міського голови та інші, - повідомляє міська рада.

Завдяки Нідерландам Житомир отримав медичного обладнання близько 500 тисяч гривень. За ці кошти було куплено крентген апарат цифровий, ЛОР установка, ножи для хірургії та для зварювання м’яких тканин. А також меблі і комп’ютери, більше чотирьох тонн подушок, наматрацників, ковдр, простирадл, наволочок та медичних матраців. А розподілили їх за потребами між першою та другою міською лікарнею, дитячою міською, обласною лікарнею ім. Гербачевського, Баранівським територіальним центром соціального обслуговування, Бердичівською лікарнею, Романівським дитячим будинком-інтернатом та військовою частиною.

Сергій Сухомлин висловив вдячність голландській стороні та благодійному фону «Хлібний дім» за співпрацю з містом, за їх роботу і надану необхідну допомогу. Перший заступник зазначив, що за останні декілька років такої співпраці, Житомир отримав гуманітарної допомоги на суму в декілька мільйонів доларів.

- Ця організація знає проблематику наших медичних установ, благодійних організацій міста Житомира і вона тримає зв'язок з голландською стороною. У відповідь на пропозиції, які формує Житомир, голландці відгукуються і роблять все можливе для того, щоб доставити дитяче харчування та продукти, і речі для того, щоб задовольнити нагальні потреби наших медичних установ, дитячих будинків, благодійних організацій, - зазначив Сергій Сухомлин.

Аркадій Маргуліс, голова благодійного фонду «Хлібний дім» констатує, що в Голландії переймаються подіями в Україні, тому вирішили цього разу розподілити допомогу і для 95-тої аеромобільної бригади. Він говорить, що важливо для цих людей, які збирали в Голландії, бачити, що допомога актуальна. Що вона розмитнена і тепер буде розподілена за призначенням в лікарні і військову частину.

Також представник Фонду допомоги Східній Європі реформаторських спільнот Ян Ван Бейст, зазначив, що наступний вантаж із медичним обладнанням планується у вересні. 

Крім того, «Хлібний Дім» ще опікується переселенцям зі Сходу, дитячими організаціями, дітьми-сиротами, інвалідами, ветеранами війни. Завдяки пожертвам простих людей, щодня мінімум 665 людей отримують повноцінне харчування в 16 благодійних їдальнях міста та області.

 

Последнее изменение Четверг, 07/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework