×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Гірники Житомирщини повстали проти корупційних схем місцевої влади

Житомирщина відома своїми потужними підприємствами з видобутку та реалізації щебеню, який є невід’ємною складовою більшості будівельних матеріалів.

n 2509155965Сьогодні галузь переживає значне падіння попиту на щебінь, зумовлене важкою економічною ситуацією та заборонами на постачання продукції до Російської Федерації. Однак останні дії Житомирської Облради практично повністю перекрили кисень підприємствам з сотнями співробітників – замість того, щоб забезпечити їм підтримку.

Завдяки діяльності низки щебеневих заводів, обласний бюджет поповнювався протягом багатьох років. Сьогодні ж дії місцевої влади, спрямовані на монополізацію і зосередження основного обсягу виробництва щебеню в руках однієї групи компаній «Юнігран», привели до колапсу у галузі. Житомирська Облрада нещодавно прийняла рішення про заборону використання окремої марки вибухівки, за допомогою якою проводяться видобувні роботи, аргументуючи ці дії турботою про екологічну безпеку регіону. Але насправді мета такої заборони – просування на ринок промислових вибухових речовин приватного виробника «Юнігран сервис»,що входить до групи компаній «Юнігран». Директором цієї компанії є Диняк Сергій Васильович, який за сумісництвом є депутатом Житомирської Облради та членом комісії з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів. Він і є ініціатором цього неправомірного рішення в раді. Результатом його може (і напевно, буде) стати взяття під контроль одного об'єднання цілої галузі економіки області, що суперечить правилам вільної конкуренції та законодавству України. Активну допомогу в реалізації злочинної схеми по монополізації ринку Житомирщини надає керівництво ПрАТ «Західукрвибухпром» (Житомир) в особі директора Горби В.С.. Дане підприємство перебуває в змові з ТОВ «Юнігран –Сервіс» і також являється виробником промислової вибухової речовини в м. Коростень.

Треба сказати, що ця спроба – не єдина: не так давно були намагання до рейдерського захоплення декількох підприємств, внаслідок чого робота майже десятка кар'єрів і заводів була вимушено припинена на цілих півроку.

Колективи місцевих гранітних кар'єрів і щебеневих заводів занепокоєні економічно та юридично необґрунтованими діями окремих представників місцевої влади та висловили свій протест у звернені до голови Житомирської обласної адміністрації Французу Віталію Йосиповичу

Последнее изменение Пятница, 25/09/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework