×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Лугинському районі 110-й день народження відзначила Радогощанська школа. ФОТО

Подвійне свято – 110 річницю та День вчителя – святкували вчителі, учні, батьки, випускники, керівники району та постійні друзі

n 0610156090 1навчально-виховного комплексу села Радогоща в Лугинському районі.

Шкільний двір об’єднав більше 100 гостей. З різних куточків України приїхали колишні х учні, вчителі. Нині це відомі лікарі, вчителі, науковці, військові, бізнесмени. Загалом починаючи з першого випуску 1967 року, коли школа отримала статус «середньої», і до сьогодні освіту тут здобули 1032 учні, з них 41 отримали золоті та срібні медалі.

«Таку поважну річницю рідної школи ми приїхали святкувати всією родиною з Києва. Закінчила школу я ще у 1989 році, але  зустріч з однокласниками – це можливість знову поринути в безтурботне дитинство. Сьогодні зі своєю першою вчителькою познайомила доньку. Зустріла однокласницю, з якою сиділа за однією партою, однокласників, яких не бачила вже кілька років. Словом, спасибі рідній школі, що об’єднала нас і щиро бажаю їй процвітання й надалі – щоби класи поповнювалися новими учнями, а молоді вчителі не тікали в мегаполіси», – говорить Катерина, випускниця школи 1989 року.

Історія школи розпочалася з вересня 1905 року з відкриття однокласного сільського училища. У 1927 році, коли було впроваджене обов’язкове навчання для боротьби з неписемністю, училище стало хатою-читальнею, а  згодом  початковою школою. У 1933 році школу реформували у семирічну і першим її директором став Василь Федорович Виговський. У воєнні роки школа була знищена вогнем. Її відновленням у 1948 році зайнялася людина, яка все життя присвятила  навчальному закладу. Це Ганна Феофанівна Пашинська. На її честь на школі встановили пам’ятну дошку, яку відкрив син відомої директорки.

Сьогодні Радогощанський навчально-виховний комплекс об’єднує школу  та дитсадок. Тут навчаються 22 учнів та 13 дошкільнят. Це діти із Радогощі, а також чотирьох сусідніх сіл – Будо-Літок, Березового Груду, Відня та Жупанівки.

«Намагаємося докладати максимум зусиль, щоби діти почувалися в школі добре і навчалися з задоволенням . За останні роки коштом випускників, батьків та спонсорів переобладнали класи, шкільну їдальню. Також оновили систему постачання води, систему опалення, замінили підлогу в коридорі, придбали електроприлади для приготування їжі для дітей. Для того, щоб діти займалися спортом, зробили футбольний стадіон і спортивний майданчик», – додає директор НВК Ольга Кожан.

Керівництво Лугинського району  також підтримує викладацький колектив Радогощанского НВК і обіцяє, що навчальний заклад з багаторічною історією і надалі функціонуватиме.

«У стінах цієї школи виріс і здобув освіту не один патріот України. В цьому році  село Радогоща поповнилося ще п’ятьма новонародженими. Наше завдання сьогодні, як громади, створити цим дітям такі умови, аби вони могли повноцінно розвиватися і навчатися тут, у себе на малій батьківщині», – наголосив у вітальному слові гість свята, меценат Валерій Назарчук.

n 0610156090 2

n 0610156090 2

n 0610156090 2

n 0610156090 2

n 0610156090 2

n 0610156090 2

Последнее изменение Вторник, 06/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework