Значна частина переселенців на Житомирщині повертається до своїх будинків

Житомирська область впоралась із прийомом та розселенням вимушених переселенців зі Сходу. Донеччани і луганчани також підтримують українську армію і воюють на боці збройних сил за визволення України від терористів. До визволених міст Донеччини повертається мирне життя.

Про це сказав в програмі «Сьогодні про головне» в ефірі каналу ТВІ координатор збору допомоги для 95-ї бригади Григорій Плевако, - пише Рупор Житомира.

«В Житомирській області найбільше вимушених переселенців – це діти. Друга велика група – це жінки і зовсім небагато чоловіків... З тих чоловіків, що переїхали в Житомирську область, якщо когось і можна призвати, то вони навряд чи зможуть служити повноцінно через свій вік чи стан здоров’я», - сказав Григорій Плевако, відповідаючи на пропозицію ведучого висловити свою думку з приводу того, «що треба робити чоловікам переселенцям і чи необхідно змусити їх ставати на військовий облік, щоб вони «не відсиджувались».

Григорій переконаний, що в Житомирській області, та й по всій країні, більшість людей зараз живуть за давнім призивом «все для фронту, все для перемоги».

«Думаю не доцільно розділяти громадян на «ці повинні захищати Україну, ці – ні». На Сході багато партизан. В Добропіллі є партизани, їх так називають. Це наші українські громадяни, які перебуваючи на тимчасово окупованих територіях по мірі своїх сил і можливостей підтримують українську армію, державу Україна», - сказав Григорій.

Щодо налагодження мирного життя у звільнених населених пунктах, він зазначив: «Є такий відрізок дороги Ізюм – Слов’янськ, раніше на ньому не було видно нікого і нічого окрім БТРів, військової техніки та військових. Зараз там їздять машини, часом видно автобуси, ходять люди. Зараз більше людей повертається до звільнених міст Донеччини, ніж зі Сходу приїздить до Житомирської області. Достатньо багато людей повертається до Слов’янська. Якщо раніше курортні пляжі міста були порожні, то сьогодні там видно дітей, родини з дітьми».

Варто додати, що Григорій Плевако 10 серпня повернувся з чергової поїздки до Слов’янська. Із Житомира 20 – ти тонною вантажівкою військовим вкотре були доставлені продукти, вода, необхідні речі та особисті передачі від рідних. Також цього тижня разом з героями-сміливцями до Донеччини їздив голова Житомирської ОДА Сергій Машковський. Григорій з травня місяця координує збір та відправлення допомоги військовим, яку при сприянні першого заступника міського голови Сергія Сухомлина збирають житомиряни в громадській приймальні Першого заступника Глави адміністрації Президента України Геннадія Зубка. Вже доставлено на Схід понад 450 тон вантажів.

Цієї п’ятниці на Схід знову відправиться чергова вантажівка. Адреса громадської приймальні, де збирають допомогу для 95-ї бригади: м. Житомир, вул.Бородія32/98. Т: (0412) 46 57 54.

 

Последнее изменение Четверг, 14/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework