×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Черняхові рятувальники провели квест «ДСНС за безпеку дітей»

21 жовтня в рамках Місячника знань дітьми правил безпеки життєдіяльності на території Черняхівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбулася тематично-пізнавальна гра

n 2210156345у формі – Квест під назвою «ДСНС за безпеку дітей».

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Територію навчального закладу організатори поділили на п’ять тематичних станцій. У ході безпечного «турне» діти не тільки повинні були показати свої знання елементарних правил поведінки в екстремальних ситуаціях, а й демонструвати практичні навички надання допомоги постраждалим. У кожної команди був свій маршрут, який вони отримали на старті. Станції

Для полегшення руху учасників гри організатори заходу визначили всі етапи знайомими для дітей орієнтирами, наприклад, станція «Фізична» перебувала в приміщенні спортивного залу. Тут учасники гри демонстрували ті якості, які притаманні людям мужньої професії «Рятувальника»: це - відвага, швидка реакція, відмінна фізична форма, уважність, сміливість, бажання допомагати людям.

Одночасно на етапах «Евакуаційний» та «Протирадіаційний» діти демонстрували уміння вести себе під час надзвичайної ситуації - це і правильні дії у відповідь на сигнал «Увага всім!» та знання, що дають можливість захиститися самому і врятувати інших людей. За командою «Гази - надіти протигази!» учасники команд змагалися в умінні швидко і правильно одягати протигаз, на що за нормативами дається тільки 7-10 секунд. Більшість  впоралося із завданням на «відмінно»!

Також школярі навчалися правилам надання першої медичної допомоги на етапі під назвою «Медичний». Діти сміливо накладали імпровізовані шини, проводили непрямий масаж серця і штучне дихання роботу-тренажеру. І варто зазначити, це у дітей добре виходило.

Проте найбільший інтерес у дітей викликав етап «Протипожежний». Тут діти практично відпрацьовували свої набуті знання та вчилися разом із рятувальниками користуватися вогнегасником. Навіть викладачі школи з цікавість вслухувались та активно приймали участь.

Учасники команди-переможниці, як найкращі знавці правил безпечної поведінки, були посвячені співробітниками ДСНС у юні рятувальники та нагороджені грамотами.

n 2210156345 1

n 2210156345 1

n 2210156345 1

n 2210156345 1

Последнее изменение Четверг, 22/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework