×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Довіра житомирян до суддів становить лише 2 %

Для порівняння у Києві, Сумах та Чернігові суддям довіряють 5 % громадян. Це катастрофічно низький показник можна виправити шляхом оновлення суддівського корпусу.

n 3010156466Саме такий шлях пропонує Всеукраїнська комунікаційна кампанія "КонституціЯ". 30 жовтня у прес-клубі реформ під час прес-конференції громадян закликали до обов’язкової участі громадян для досягнення конституційних змін в інтересах громадян.

Судова реформа реалізується через зміни до Конституції. Необхідно унеможливити залежність суддівської кар'єри від політичної волі. Конкурс на посаду має бути відкритим, а судова система має бути спрощена.

На сьогодні президент має повноваження утворювати та ліквідовувати суди, а також переводити їх із місця на місце. Це наріжний камінь системи. Але є надія, що через два роки таке право буде ліквідовано.

Минулого тижня Венеціанська комісія підтримала проект судової реформи в частині прозорих і конкурсних засад добробуту суддів та ефективного механізму відповідальності суддів в Україні.

Последнее изменение Пятница, 30/10/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework