×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Новограді-Волинському учасник АТО отримав ордер та ключі від квартири

Сергій Гордійчук перебував на квартирному обліку при виконкомі Колодянської сільської ради, але внаслідок втрати руки він отримав інвалідність і проживати в сільській місцевості йому складно.

n 0411156531Тому квартиру для нього та його сім'ї, дружини і двох дітей, в рамках державної програми придбали в місті, пояснив журналістам голова облдержадміністрації Сергій Машковський, який вручав ключі та ордер, передає «Житомирська Хвиля».

Подружжя Гордійчуків не приховувало емоцій – питання підняли на початку літа, сьогодні вже придбана трикімнатна квартира і оформлені всі документи: "Неочікувано, що в такий короткий термін після мого звернення до голови обласної адміністрації це питання з житлом вирішилося. Мені дуже приємно, і ще раз дякую". "Мене емоції переповнюють, я дуже задоволена. Хоча прикро, що все це такою ціною. Якби було все добре, можливо, й самі заробили б на цю квартиру", – додала дружина Катерина.

Тепер в помешканні потрібно зробити ремонт, і голова облдержадміністрації пообіцяв в разі необхідності допомогти, а потім і на чай завітати.

На сьогодні Житомирщина серед кращих в питанні забезпечення квартирами учасників АТО, каже Сергій Машковський. Відповідно до законодавства, житлом мають бути забезпечені родини загиблих, інвалідів І та ІІ групи. Також є програма забезпечення житлом тих учасників АТО, хто втратив нижні кінцівки: "Держава виділила нашій області 30,8 мільйона і ми уже заключили договори на 43 квартири по програмі закупівлі квартир сім'ям загиблих військовослужбовців та інвалідів І та ІІ групи, і ще п’ять квартир ми купили це при втраті нижніх кінцівок. Тобто, 48 квартир уже на сьогодні придбано і укладено договорів. Хочу зазначити, що ця робота продовжується. Ми ставили собі за мету купити 59 квартир для сімей загиблих, і ще нам потрібно купити дві квартири по Постанові 407 (це при втраті нижніх кінцівок). Ми вже звернулися з листом до Міністерства соцполітики, щоб, можливо, зробити перерозподіл коштів з інших областей на користь нашої області, тому що ми сьогодні одні з кращих у вирішенні цього питання".

Кошти насправді необхідні. Голова облдержадміністрації зауважив, що з середини липня, коли визначалась потреба у квартирах для учасників АТО та їх сімей, ця кількість збільшилась ще на 15 квартир.

Последнее изменение Четверг, 05/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework