×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Бердичеві хочуть знести пам’ятник Котовському

Бердичівська активістка Ольга Матвійчук, вважає, що знести пам’ятник Котовському на Червоній Горі, слід на річницю вшанування пам’яті героїв Базару,

n 0911156587бійців УНР, що загинули захищаючи свою землю від червоної армії, яка в десятки разів переважала своєю чисельністю.

Про це пише РІО Бердичів.

«Закликаю всіх 23 листопада вшанувати пам'ять Героїв Базару, бійців Армії УНР, що загинули в другому зимовому поході під проводом Юрка Тютюнника. Каральною операцією окупантів по розгрому українських сил керував начальник 9-ї Кримської кінної дивізії Григорій Котовський. Він особисто проводив допити та катування захоплених в полон 600 українських воїнів.

Протягом 21-23 листопада 1921 року 359 патріотів (ті хто вижив після катувань) було розстріляно в селі Базар Народицького району Житомирської області. За особливу жорстокість в знищенні "ворога" Г. Котовський був нагороджений третім орденом красного знемєні!», - каже активістка.

Так вже сталося, що на 25 році Незалежності в місті Бердичеві на Червоній горі досі стоїть пам'ятник кату Котовському. Оскільки навіть Закон України про декомунізацію не мотивував нашу міську владу припинити наругу над пам'яттю Героїв України.

Задля встановлення історичної справедливості Ольга Матвійчук підготувала відповідний проект рішення про демонтаж цього "непорозуміння" та звернулася до міського голови Мазура В.К. та секретаря Бердичівської міської ради Толочка В.І. з вимогою розглянути питання демонтажу на найближчому засіданні міськради.

Ініціативу бердичівлянки підтримали БМПО ВО "СВОБОДА", БМО ВО "Просвіта" ім. Т.Г. Шевченка, БМО ВО "Батківщина", Об'єднання "Самопоміч" м.Бердичів, Радикальна партія О.Ляшка та мешканці міста. Всі вони вимагають саме 23 листопада на чергову річницю вшанування героїв здійснити демонтаж Котовського в нашому рідному місті Бердичеві.

Последнее изменение Понедельник, 09/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework