×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У селі в Баранівському районі прихожани хочуть перейти до Київського патріархату

5 листопада у село Мирославль Баранівського району завітали гості з Житомира.

n 1111156628Метою їхнього візиту було з’ясування обставин зміни конфесійної належності релігійної громади села.

Про це повідомляє сайт Баранівської райдержадміністрації.

Це пов’язано з тим, що 12 жовтня на ім’я  голови обласної державної адміністрації Сергія Машковського надійшла заява від релігійної громади щодо реєстрації Статуту Св.Крестовоздвиженської парафії с. Мирославль Баранівського району Житомирської єпархії Української Православної Церкви Московського патріархату (саме таку назву мав Статут релігійної громади від 1991 р.) у новій редакції.

У заяві вказано, що нова назва релігійної організації – «Релігійна громада Свято-Хрестовоздвиженська парафія  с. Мирославль Баранівського району Житомирської області Житомирської єпархії Української Православної Церкви Київського патріархату».  Відповідне рішення релігійна громада с. Мирославль ухвалила на загальних зборах віруючих, які відбулися 8 липня 2015 року. За перехід Хрестовоздвиженського храму с.Мирославль у підпорядкування Української Православної Церкви Київського патріархату тоді проголосували усі 62 жителі села, які взяли участь у зібранні.

Варто наголосити, що голова облдержадміністрації приймає розпорядження про реєстрацію нового Статуту будь-якої релігійної громади лише у разі, коли це не призведене до міжконфесійних протистоянь, тобто лише у разі добровільного волевиявлення віруючих. Тож представник облдержадміністрації Олександр Пивоварський, поспілкувавшись із жителями Мирославля, переконався у щирому бажанні людей перейти в Українську Православну Церкву Київського патріархату й у тому, що міжконфесійний конфлікт у селі відсутній. У щирій і відвертій розмові також взяли участь новообраний Берестівський сільський голова Надія Закусило, Кашперівський сільський голова Володимир Муравський і новий настоятель храму о. Іван.

Последнее изменение Среда, 11/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework