У Житомирі командир Нацгвардії Андрій Тірон, розповів про звільнення Слов’янська та подякував за допомогу

Війна на Сході ще триває, але імена її героїв вже відомі. Один із них – командир другого резервного батальйону оперативного призначення Нацгвардії України, 31-річний Андрій Тірон.

Чоловік за спеціальністю військовий хірург, свого часу пройшов війну в Іраку і з перших днів був на Майдані – керував медичною службою «Самооборони», - пише «Перший житомирський інформаційний портал».
«Разом зі своїми волонтерами рятував життя десятки сміливців на передовій і навряд чи міг подумати, що через кілька місяців доведеться відстоювати в бою свою країну.
Під час короткострокової відпустки нацгвардієць приїхав до Житомира разом зі своїм заступником, аби особисто подякувати місцевим мешканцям та благодійникам за допомогу, які ті постійно надають військовим та Нацгвардії у період АТО», - йдеться у матеріалі.
Андрій Тірон народився у Івано-Франківську, потім переїхав до столиці й працював у військовому шпиталі. Каже, що часто доводиться звільняти захоплені терористами міста з бійцями 95 бригади.
«Якщо з перших днів АТО не всі розуміли з ким доводиться, а головне за що воювати, то зараз  всі чітко знають, що прийшли звільняти Україну, - відзначає  Тірон. –  І  головне  завдання  - зробити це з мінімальними втратами.  Нацгвардія зароджувалася на Майдані і зараз я точно впевнений у кожному бійці свого батальйону та знаю, що будемо стояти з ними до кінця.
Мені довірили керувати батальйоном, де багато юристів, економістів,  є помічники суддів, хлопці з Криму і навіть музиканти, але вони добре знають свою справу. Спочатку в зону АТО відправився перший батальйон, завданням якого було стримати наступ терористів на Харків та Ізюм, а наш батальйон мав стримати стратегічні позиції. В Нацгвардії постійно відбувається ротація,  при потребі передбачено доукомплектування, а місяць витрачається на бойове злагодження й навчання».
Андрій наголошує, що посади у Нацгвардій виборні, тому мало заслужити погони, треба їх постійно підтверджувати. У батальйонах діє козацька модель управління, яка вже виправдала себе і саме завдяки їй між бійцями нема непорозумінь, а всі накази виконуються  беззаперечно, бо їм передували виважені дії та незмінна довіра до керівника.
Також Андрій Тірон розповів про звільнення Слов’янська: «До міста одночасно з  різних сторін ми підходили разом із вашими земляками – десантниками 95 бригади. Було дуже важливо повернути саме Слов’янськ під контроль українських військових, бо він тривалий час залишався політичним форпостом терористів. Зламавши його, ми похитнули їх ідеологію та повернули довіру місцевого населення до своєї армії, - пояснює Тірон. – Люди зустрічали нас по-різному, але вже за кілька годин зрозуміли, що з нами прийшов мир і спокій. Важливо було показати, що ми на їх стороні і ні в чому не осуджуємо. Вони там були залякані, але повертатися до нормального життя треба попри увесь страх і думки від пережитого».
«Точно сказати, коли можуть припинитися воєнні дії, Тірон не береться, але вірить, що всіх героїв дочекаються їх рідні живими. Поки ж від усього особового складу висловлює вдячність за допомогу та підтримку житомирянам, які  відпустили тисячі своїх синів рятувати країну і продовжують відправляти вантажі з харчами та засобами захисту для решти військових та нацгвардійців у зону АТО», - зазначається у матеріалі. 

Последнее изменение Вторник, 19/08/2014

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework