×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Зареєстровано перший на Житомирщині Статут об’єднаної територіальної громади

У Баранівському районному управлінні юстиції 17 листопада 2015 року зареєстровано Статут Дубрівської сільської територіальної громади.

n 1711156730Це один із визначальних документів для подальшої роботи об’єднаної територіальної громади, до складу якої в результаті об’єднання увійшли 4 сільські ради – Дубрівська, Радулинська, Мокренська та Хижівська. Статут територіальної громади обговорено та затверджено на засіданні першої сесії першого скликання Дубрівської сільської територіальної громади 12 листопада 2015 року за № 12.

Дубрівська сільська територіальна громада на сьогодні друга в Україні об’єднана територіальна громада, яка має зареєстрований Статут. Першою була Жовтнева сільська територіальна громада, що на Дніпропетровщині.

Під час державної реєстрації Статуту були присутні Дубрівський сільський голова Віктор Козеренко, директор Офісу реформ у Житомирській області  Роман Слідзевський, начальник юридичного відділу апарату обласної державної адміністрації Анатолій Ковальчук, провідний спеціаліст відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, друкованих ЗМІ та легалізації громадських формувань Управління державної реєстрації  Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Дарина Сачок. 

«Сьогодні Дубрівська сільська територіальна громада, зареєструвавши Статут в державному органі юстиції, зробила перший важливий крок на шляху до реєстрації представницького органу новоствореної об’єднаної територіальної громади як юридичної особи публічного права. Щоб у подальшому сільська рада новоствореної громади могла надавати весь той спектр послуг населенню, який передбачено законодавством. А це означає, що є прогрес у процесах децентралізації влади на Житомирщині», - наголосив директор Офісу реформ Роман Слідзевський.

За словами представника органу юстиції Дарини Сачок, для реєстрації Статуту громади відповідно до вимог чинного законодавства потрібно:

- подати заяву про державну реєстрацію Статуту територіальної громади;

- надати 2 примірники Статуту територільаної громади, яка об’єднується, затвердженого рішенням сесії ради об’єднаної територіальної громади;

- надати рішення ради про затвердження Статуту територіальної  громади, яка об’єднується;

- надати протокол пленарного засідання сесії, на якому затверджено Статут територільаної громади, яка об’єднується;

- внести плату за державну реєстрацію Статуту у розмірі 85 грн.

Після реєстрації Статуту територіальної громади видається свідоцтво та один примірник Статуту територіальної громади  із відміткою про державну реєстрацію. 

Нагадаємо, Дубрівська сільська територіальної громада – одна із перших 9 об’єднаних територіальних громад, які були утворені на Житомирщині. Відповідне рішення було прийнято 14 серпня 2015 року на позачерговій сесії Житомирської обласної ради. Цим же рішенням було призначено перші місцеві вибори на  25 жовтня.

Последнее изменение Вторник, 17/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework