×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі говорили про профілактику передачі ВІЛ від матері до дитини

17 листопада лікарі акушери-гінекологи та неонатологи області взяли участь у семінарі-тренінгу, який відбувся на базі поліклініки ЦМЛ № 1 м. Житомира.

n 1711156728Як повідомляє прес-служба облдержадміністрації, захід проходив за участі обласного позаштатного акушера-гінеколога Валентини Донець та головного лікаря Житомирського обласного центру профілактики та боротьби із СНІДом Юрія Галінського, який презентував виступ на тему «Епідемія ВІЛ-інфекції у світі, Україні та Житомирській області. Характеристика збудника захворювання. Шляхи передачі ВІЛ».

За словами головного лікаря, наразі в області виявлено 8108 ВІЛ-позитивних осіб (за результатами тесту на ВІЛ), із них було взято на облік 5057 осіб з діагнозом ВІЛ-інфекція, у 1581 – діагноз СНІД. Від СНІДу в області померла 761 особа, 987 ВІЛ-інфікованих є також носіями ВІЛ-асоційованого туберкульозу, 268 людей, які живуть з ВІЛ, перебувають у місцях позбавлення волі.

Також у заході взяли участь фахівці ЖОЦПБ із СНІДом. Так, зокрема, завідуюча амбулаторно-поліклінічним відділенням центру Наталія Коберник розкрила тему проявів ВІЛ-інфекції у дорослих і дітей. Наталія Володимирівна акцентувала увагу аудиторії на профілактиці передачі ВІЛ від матері до дитини: фактори, що впливають на передачу ВІЛ, клінічні сценарії АРВ-профілактики, ведення пологів у ВІЛ-інфікованих жінок, особливості догляду за  ВІЛ-інфікованими породіллями; консультування   з   питань призначення АРВ-профілактики, формування прихильності. Наталія  Коберник також звернулася до проблеми медичного спостереження за дітьми, народженими ВІЛ-інфікованими матерями. У її виступі йшлося про вигодовування та медичне ведення новонароджених, особливості уточнення ВІЛ-статусу дитини, мультидисциплінарний підхід у веденні ВІЛ-інфікованих дітей та дорослих.

Сучасний погляд на консультування і тестування вагітних у процесі обстеження на ВІЛ та особливості діагностики ВІЛ-інфекції в Україні розкрила психолог ЖОЦПБ із СНІДом Вікторія Сенкевич. Крім того,  психолог звернула увагу колег на проблему постконтактної профілактики зараження інфекціями, які передаються через кров.

n 1711156728 1

Последнее изменение Вторник, 17/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework