×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі розпочала роботу Школа соціальної журналістики

Сьогодні у 211 ауд. ННІ філології та журналістики ЖДУ ім. І. Франка для майбутніх студентів-журналістів стартував дводенний семінар Школи соціальної журналістики «Як писати про економіку доступно».

n 2011156774Про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

До відкритого спілкування майбутніх журналістів запросила Академія української преси за підтримки Представництва фонду Фрідріха Науманна за Свободу.

Тренери та експерти семінару – Президент АУП, проф. Валерій Іванов та директор Творчого об'єднання інформаційно-аналітичних програм ТРК «Всесвітня служба «Українське телебачення та радіомовлення», володар медалі «Трудова слава» в номінації «За вагомий внесок у справу розбудови України та високу журналістську майстерність», науковець і викладач-практик Інституту журналістки Андрій Юричко.

Учасники відкритого спілкування уже обговорили, які фактори впливають на особистий добробут людини і яке відношення до цього має уряд, бізнес та медіа; основні економічні терміни та індикатори, як оцінювати економічну політику; статистичну інформацію як джерело відомостей про стан економіки та як маніпулюють статистикою; документальні джерела економічної та ділової інформації; законодавство, державні реєстри, бази даних, офіційні джерела інформації та особливості роботи з ними.

Перший день семінару для майбутніх журналістів завершився записом домашнього завдання: використовуючи методику оцінки людини «хочу-можу-повинен», написати матеріал про свого друга.

Найочікуваніші теми спілкування наступного дня – жанрова специфіка подання економічної інформації в сучасних ЗМІ, конвергенція, мультимедіа, інтерактивність та роль соціальних медіа.

До слова, разом зі студентами на семінарі працюють й викладачі кафедри видавничої справи, редагування, основ журналістики та філології ЖДУ ім. І. Франка.

n 2011156774 1

Последнее изменение Пятница, 20/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework