×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

У Житомирі планують облаштувати стаціонарний пункт обігріву для безхатьків

Традиційно у зимовий період в обласному центрі ставлять кілька наметів обігріву, де бездомні можуть зігрітися та випити гарячого чаю.

n 2611156880Цьогоріч у місті вирішили піти на експеримент та спробувати облаштувати перший стаціонарний пункт обігріву.

Як повідомляє «Житомирська хвиля», ідею запропонував голова житомирської обласної громадської організації "Милосердя" Владислав Паламарчук. Нині за його ініціативи за благодійні кошти проводиться ремонт у приміщенні, яке вже незабаром може стати тимчасовим прихистком для тих, хто не має власної оселі, розповідає начальник міського управління праці та соціального захисту населення Вікторія Краснопір: "У пана Владислава є приміщення в оренді. Ми виїжджали туди і оглядали його – воно, дійсно, добротне і в гарному стані. При бажанні і відповідному фінансуванні його можна перетворити на вельми затишний притулок. За допомогою коштів, які дають благодійники і приносять пересічні громадяни, організація "Милосердя" проводить там ремонтні роботи, облаштовує можливість отримання гігієнічних послуг і так далі, аби люди могли розміститися там взимку. І якщо все буде добре, то ми сподіваємося увійти в зиму не з наметами, а зі стаціонарним приміщенням".

Сам Владислав Паламарчук каже, що у скрутних обставинах може опинитися кожен. Не всі бездомні втратили місце проживання через асоціальний спосіб життя – дехто постраждав від так званих "чорних" ріелторів чи став жертвою юридичних махінацій власних родичів. Однак незалежно від обставин усі вони заслуговують, у першу чергу, людяного ставлення до себе і шансу на повернення до нормального життя, переконаний Владислав Паламарчук: "Усі чомусь думають, що робота з бездомністю – це одягти, взути і нагодувати. Так, це важливо. Але це, як кажуть, те саме, що дати рибу, але не навчити рибалити. Наша організація намагається у цьому плані іти далі. Ми надаємо комплексну допомогу, в тому числі, юридичну і соціальний супровід. Зараз працюємо над багатьма напрямками розвитку. Зокрема, разом з міською владою розглядаємо можливість залучення бездомних до оплачуваних громадських робіт. Однак наша головна мета на сьогодні – допомогти бездомним людям з інвалідністю, забравши їх з вулиць".

Додамо, що стаціонарний пункт обігріву у Житомирі збираються облаштувати за адресою: провулок 1-й Іподромний, будинок 15-а.

Последнее изменение Четверг, 26/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework