У ЖДУ ім. І. Франка стажується дослідниця зі США

До Житомира стипендіат «Програми академічного обміну імені Фулбрайта» пані Амелія Олівер приїхала ще на початку навчального року.

Про це повідомляє прес-центр ЖДУ імені Івана Франка.

Дослідниця активно долучається до життя університету, зокрема, проведення занять з практики основної іноземної мови (англійської), виховної роботи кафедри міжкультурної комунікації та прикладної лінгвістики Інституту іноземної філології, а також спільно із завідувачем кафедри к.ф.н., доц. Вікторією Жуковською керує роботою англомовного дискусійного клубу.

Так у жовтні пані А. Олівер провела одне із чергових засідань дискусійного клубу, присвячене висвітленню проблеми національних стереотипів. У ході жвавої дискусії було розкрито суть концепту «стереотип» та з’ясовано вплив останнього на формування клішованих уявлень про націю і країну загалом. Увага дослідниці зосередилася головним чином довкола обговорення особливостей сприйняття американською та українською націями одна одної. Студенти охоче включалися у роботу, відповідали на запитання, пов’язані з культурними відмінностями між нашими країнами, коментували запропоновані для обговорення поняття.

Метою засідання листопадового дискусійного клубу стало обговорення питання доцільності надмірного використання абревіацій в мові. Дослідниця запропонувала для перегляду відео, що проілюструвало тенденції до збільшення спрощень в мові та появи великої кількості неологізмів. Як наслідок, молодіжний сленг врешті решт став витісняти мову літератури. Завданням студентів було намітити стратегії, які б допомогли зберегти красу мови та зупинити процес непотрібного захаращення. Завдяки застосуванню різних форм та видів роботи, дискусійному характеру обговорюваних питань, їх актуальності та злободенності, а також можливості живого спілкування з носієм мови, засідання дискусійного клубу отримало схвальні відгуки серед студентів ННІ іноземної філології.

Усіх, хто бажає приєднатись до роботи дискусійного клубу кафедри міжкультурної комунікації та прикладної лінгвістики, чекаємо щосереди на кураторській годині в ауд. № 17 ННІ іноземної філології.

 

Последнее изменение Пятница, 27/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework