Житомирщину відвідали німецькі благодійники: «Дивує те, що, коли спілкуємося з дорослими, не відчуваємо оптимізму…»

39-ий раз до України завітав голова благодійної організації «Допомога дітям Чорнобиля», почесний громадянин с.Федорівки Малинського району Дітер Вольф, а також члени організації Бетіна й Едгар. 

— Мета візиту на Житомирщину, зокрема, у Малинський та Радомишльський райони, — відбір дітей із малозабезпечених родин для відпочинку влітку в м. Нойштадті (Німеччина), — розповів Дітер Вольф. — У наступному році планується вже 17-та така поїздка. До складу групи входять 20 діток.

Гості з Німеччини сказали: «Ми хочемо допомагати людям, яким нібито повинна підставляти плече держава, але цього не бачимо. Нас дивують стан ваших доріг, неналежні умови життя людей. Коли 20 років тому розпочинали нашу співпрацю, то спостерігали таку картину: мало «крутих» машин, непоганий стан доріг, а нині все — навпаки: багато іномарок і «побиті» дороги. Дивує й те, що, коли спілкуємося з дорослими, не відчуваємо оптимізму, який був декілька років тому…».

Федорівський сільський голова Олександр Саміла, котрий також завітав до місцевої школи-саду, зауважив, що тісна співпраця з паном Дітером уже триває 20 років. Завдяки небайдужості до проблем знедолених родин і всіх жителів територіальної громади, вдалося покращити матеріально-технічний стан школи, ФАПу, клубу. Приміром, за кошти німецького благодійника для місцевої школи в нинішньому році було встановлено 12 економних електричних приладів «Ера» та придбано ноутбук. Це дозволило суттєво зекономити кошти на опалення навчального закладу.

Під час візиту до Федорівки пан Дітер подарував гравцям футбольної команди «Каскад-Юнайтед» фотокартки та спортивний одяг із автографами футболістів відомої в Європі мюнхенської «Баварії». Він уже підготував одяг, солодощі для дітлахів села й до Нового року.

— З встановленням електричних батарей ми немов народилися на світ, — дякувала директор школи Наталія Дубровська. — Побільше б таких благодійників, а ще — уважніше ставлення місцевої влади, то і життя у поліських селах було б кращим.

Щирі слова візитерам висловили й представники райдержадміністрації та районної ради, відзначивши плідну співпрацю пана Дітера з Федорівською та рядом інших сільських рад Малинщини. Подібні соціальні проекти варто по можливості втілювати у життя на території усього району.

Дітеру Вольфу вручили Подяку відділу культури райдержадміністрації за багаторічну й безкорисливу допомогу дітям, закладам медичної освітньої та культурної сфер краю.

Богдан Лісовський, «Житомирщина»

 

Последнее изменение Суббота, 28/11/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework