×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

З наступного року держава може припинити фінансувати малокомплектні школи, в яких навчається 10 і менше учнів

Про це під час наради в облдержадміністрації розповіла директор обласного Департаменту фінансів Ганна Ємченко: "Планується – не знаю, чи буде прийнято, – але планується наступне.

n 1412157100Не дозволятимуть за рахунок освітньої субвенції витрачати кошти на школи, де наповнюваність складає 10 і менше учнів. Тобто у випадку прийняття такого рішення на державному рівні в таких школах освітню субвенцію використовувати не можна буде. Будь ласка, хочете утримувати і маєте фінансовий ресурс – утримуйте, це ваше право", - передає «Житомирська Хвиля».

Зауважимо, що на сьогодні на Житомирщині нараховується 21 малокомлектна школа. Також Ганна Ємченко окреслила ще кілька моментів, які, за її словами, можуть бути прийняті на загальнодержавному рівні. Зокрема, є інформація про те, що з наступного року не виділятиметься субвенція на харчування в школах учнів 1-4-х класів. Також в планах – відміна державної цільової субвенції на пільгове перевезення та послуги зв'язку. Ці зобов’язання хочуть передати місцевим бюджетам.

З 1 січня збираються передати на обласний бюджет утримання вторинної медицини. Це ж саме може стосуватися і профтехосвіти: "Хочуть із першого січня на обласний бюджет передати повністю вторинну медицину – тобто це стаціонари – центральні районні і міські лікарні. І хочуть – тут у мене вже взагалі руки трусяться – з 1 січня передати профтехосвіту і коледжі та технікуми, які знаходяться на нашій території: ті, що знаходяться у містах обласного значення – на міські бюджети; всі інші – на обласний бюджет. Але чому я сказала "руки трусяться" – п’ятдесят на п’ятдесят".

Підкреслимо, що всі вказані пункти лише можуть бути прийнятими. Так це буде чи ні стане зрозуміло вже після прийняття бюджету на наступний рік.

Последнее изменение Понедельник, 14/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework