Цікаві місця Житомирської області: ТОП-5

  В цій статті moemisto.ua підготувало  ТОП-5 місць, які варто відвідати, перебуваючи в Житомирській області!

  1. Замок Радомисль

Радомисиль

  У 2011 році на туристичній карті нашої держави з'явився новий унікальний об'єкт - замок Радомисль. Знаходиться він у місті Радомишль Житомирської області, за 100 кілометрів від Києва.

  1612 року монахами Києво-Печерської Лаври тут була побудована перша в Центральній Україні паперева фабрика. . ЇЇ засновником став відомий релігійний і громадський діяч тих часів Єлисей Плетенецький (1550-1624). 

  У 1902 році спорудження було реконструйовано з використанням червоної цегли. Після цього воно стало млином. У 1989 році млин зробив останню партію борошна і був закинутий. У наступні два десятиліття приміщення поступово руйнувалося та перетворювалося на смітник. Прилегла територія була заболочена та занедбана.
"Поверненням до життя" у 2007 році зайнялась Ольга Богомолець - відомий лікар, меценат і громадський діяч. Тут вона створила історико-культурний комплекс з єдиним у світі музеєм української домашньої ікони.

  На сьогодні територія замку з усіх боків оточена водою та пишним ландшафтним парком. Тут б'ють джерела, ростуть багато видів рідкісних рослин,  живуть видри, норки, бобри, лелеки, плаває риба.  

  2.Парк Островського в Коростені

парк Острозького

  Парк імені Островського - найвизначніша пам'ятка Коростеня (місто розташоване за 80 км від Житомира). Кожного року другої суботи вересня в парку проходить відомий на всю Україну фестиваль дерунів. Розташований у самому центрі міста, на  берегах річки Уж. Пишний міст через річку, величезна статуя князя Мала та княгині Ольги, ціла мережа прогулянкових доріжок збудовані тут відносно недавно.  

  3. Дениші

Радомисиль

  Дениші - це маленьке село біля Житомира. Тут знаходиться декілька цікавих мальовничих місць. У самих Денишах на березі річки Тетерев розташовані руїни садиби підприємців Терещенків (кінець XIX століття). Скелясті береги біля греблі багато років привертають увагу скелелазів з усього світу. Неподалік у селі Тригір'я  знаходиться монастир, з території якого відкриваються чудові краєвиди. Всі ці місця знаходяться дуже близько один до одного, сюди можна приїхатипогуляти декілька годин,  або ж  зупинитися з наметом.

  4. Бердичівський замок

Радомисиль

  Бердичів - дуже старовинне місто,  де можна знайти десятки архітектурних пам'яток. Але серед них всіх найбільше виділяється замок і розташований на його території монастир босих кармелітів (1642 р.). Сам замок знаходиться в місті, що є певним мінусом для туристів - любителів природи. 

  5.Турчинівка

Радомисиль

  Турчинівка - це маленьке село. Тут можна подивитися на палац цукрових магнатів Терещенків. Біля палацу знаходяться ставок і парк. Гарний маєток, вишукані фрески, але частково це місце потребує реконструкції.

 Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework