Острів кохання: надзвичайний будиночок чи просто гарна легенда для туристів?

  За останні роки -  це місце знає напевне кожен українець. Воно входить до різноманітних рейтингів, зачаровує своїми фото. Завдяки своєму таємничому і дуже мальовничому вигляду, Острів любові миттєво став популярним і багато хто шукає можливість побувати в цьому колоритному місці.

  Село Старий Солотвин в Житомирській області засноване в кінці 16 століття і володіє досить багатою історією. Однак по-справжньому популярним це невелике село стало зовсім недавно – після того, як в інтернеті все частіше стали з’являтися фотографії мисливського будиночка, який знаходиться саме в Старому Солотвині.

  Острів любові створений людиною – він був зроблений в 19 столітті. Це зовсім невеликий острівець, на якому розташовується невеликий дерев’яний будиночок. Цей мисливський або рибальський будиночок побудований з дерева і виглядає так, ніби перенісся в реальність зі старої казки – саме такою в описах була хатинка, наприклад, Баби Яги. Однак це не заважає місцю виглядати неймовірно романтично – будиночок оточений водою і декількома деревами, а веде до нього невеликий дерев’яний міст.

  Острів любові зовсім невеликий, тому тут годі й шукати кафе або музеїв. Та й до того ж найбільша розвага тих, хто приїжджає сюди – це фотографії: тут в будь-яку погоду можна зробити безліч приголомшливих і атмосферних знімків. Особливо популярний острів серед закоханих і молодят. А ще на острівці можна розбити намет і спостерігати за будиночком під зірками.

  Кому належить місцина – невідомо, один із рибаків припустив, що можливо сільській раді. Дерев’яний міст у жахливому стані, прогнивший. Будиночок занедбаний усередині, вхідні двері до нього зачинені.

  Місцевий житель розповів, що острів штучний, років двадцять тому на ньому побудували хатинку, ще пізніше з’явився місток.  Призначався він для мисливців та рибаків, але сьогодні там лише пусті пляшки.

  Найпростіше до Старого Солотвина добиратися на електричці – необхідно доїхати до селища Рея, а звідти дійти пішки (займе годину ходьби). Своєю машиною також можна доїхати – до Житомира, а потім повернути на Бердичів.

Старий Солотвин

Старий Солотвин

Старий Солотвин

Старий Солотвин

Старий Солотвин

Старий Солотвин

Старий Солотвин

Старий Солотвин

Старий Солотвин

Старий Солотвин

Старий Солотвин

Старий Солотвин

Старий Солотвин

Новини Житомира

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework