Невідома Житомирщина: Цвинтарна каплиця XVIII ст. у селі Барди. ФОТО

  Житомирщина не припиняє дивувати. Її сміливо можна назвати  меккою для туристів.

  Цього разу parafia.org.ua розповідає про Цвинтарну каплицю XVIII ст. у селі Барди, Коростенського району.

  "Назва каплиці лишилася невідомою — мальовниче село на березі Ужа виявилося «закритою зоною». Принаймні, деякі місцеві мешканки були переконані, що для відвідин зарослого сільського цвинтаря і зовнішнього огляду каплиці потрібний письмовий дозвіл як не ООН, то хоча б сільради. І це в умовах жорсткого цейтноту після десятка кілометрів побитої грунтівки! Звісно, ми не пристали на таку дивовижну пропозицію. До того ж і ключа в жодної із присутніх в селі трьох жіночок не виявилося.

  Але ж яке то було місце… Блакитні стіни каплиці проглядали крізь травневий розмай, старі дерев’яні хрести лежали на землі, уквітчані густющим барвінком, солов’ї надривно тьохкали у прибережних хащах…

 Традиційно-дводільна пам’ятка, очевидно, не зазнала перебудов. Трохи здивували дуже різні вікна — класично-ромбовидні у притворі і еклектичні у самій каплиці, а також неабияка висота споруди. Звісно, огляд інтер’єра пролив би світло на багато питань… Що ж, — будемо писати в ЮНЕСКО з проханням заспокоїти на наш рахунок завзятих шпигуноманок і таки дозволити нам потрапити усередину", - розповідає parafia.org.ua.

Цвинтарна каплиця

Цвинтарна каплиця

Цвинтарна каплиця

Цвинтарна каплиця

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework