7 цікавих місць Житомирщини, які варто відвідати заради естетичних вражень та фотографій

  На Житомирщині є не дуже багато міст, щоб провести вікенд й побачити щось дійсно цікаве. Серед найпопулярніших - Бердичів, Коростень та Радомищль. Сам же Житомир може похвалитись кількома церквами, центральним майданом та річкою Тетерів з дамбою та скелями.

  Тут не побачиш ні замків, ні добре збережених палаців – багато з них руйнуються негодою з року в рік. Однак, на Житомирщині є маловідомі та цікаві місця з особливою атмосферою, яких не знайти більш ніде.

Кам’яне село 

om 15121702 2

  Величезні валуни та скелі, що виглядають з-під землі, розташовуються в лісі, біля села Рудня-Замисловецька. Назву Кам’яне село отримало завдяки своєму вигляду – деякі камені нагадують будинки, школу чи якусь муніципальну будівлю та навіть церкву. Це породило різні легенди про  ніби скам’яніле село.  Сюди приїздять туристи, які вірять в особливу енергетику місцевості. При цьому, інші мандрівники приїздять сюди заради нових вражень, класних фотографій та прогулянки незвичайною місцевістю.

  Урочище Кам’яне село розташоване на Житомирщині в Олевському районі, східніше села Рудня-Замисловецька. Поблизу урочища протікає річка Перга.

 

Маєток Евеліни Ганської та Оноре де Бальзака 

om 15121702 2

  В селі Верхівня, хоча й не в кращому стані, зберігся маєток Ганських. Відомий він тим, що з його власницею – Евеліною Ганською,  кілька років жив французький письменник Оноре де Бальзак. В Садибі зберігся палац, два бокові флігелі та капличка. Будівлі стоять серед чималого парку неподалік сільського ставка. І не дивлячись на плин часу місцевість тут і нині цікава, будівлі добре збереглись, а працівники музею Бальзака розказують про історію маєтку та великого кохання, що спалахнуло між письменником та власницею садиби.

  Інтер’єри та фасади палацу непогано збереглись. Він збудований у так званому імперському стилі, за прикладом архітектури Римської імперії, а вхідні портики з колонами прикрашають величезні барельєфи.

  Село Верхівня розташовується в Ружинському районі. Дістатись до нього можна або з райцентру, або з села Попільна рейсовим автобусом. При цьому, про відвідування палацу варто домовлятись заздалегідь.

Костел святої Клари 

om 15121702 2

 

  Костел святої Клари розташовується неподалік від Бердичева, в селі Городківка. Його збудували десь в 1910-х роках, однак ззовні будівля більш нагадує якесь середньовічне укріплення. Таких непересічних пам’яток, збудованих в неоготичному стилі, не так багато в Україні. Окраса костелу – це вежа-дзвіниця, а також невеличкі декоративні вежки, що прикрашають дах.

  Костел святої Клари розташований на березі ставка. Це додає будівлі якоїсь середньовічної значущості та створює тут особливу атмосферу.

 

Острів Кохання

om 15121702 2

  Острів з будиночком та березами розташований посеред ставка в селі Старий Солотвин. Завдяки романтичному та просто неймовірному виглядові туристи приїздять сюди, щоб сфотографуватись та оглянути дивовижу. При цьому, острів не має жодного стосунку до кохання – будиночок тут дерев’яний, рибальський, а до нього прокладений місточок. Однак, фантазія мандрівників додала романтичному місцю, ще й відповідну назву. І по іншому ніяк, адже будинок наче перенесений з казки, а серед дерев він виглядає просто фантастично.

  Село Старий Солотвин розташовується неподалік від шосе, що з’єднує Житомир та Бердичів.

В долині Тетерева

om 15121702 2

  Особливо цікава річка Тетерів поблизу сіл Дениші та Тригір’я. Тут вона протікає скелястим каньйоном, а на віддалі скелясті виступи сягають висоти 25 метрів. Тому сюди часто проїздять альпіністи. Окрім цього, в Денишах працює санаторій, де лікують та проводять профілактику внутрішніх органів та залоз. А подалі від села, на іншому березі Тетерева стоять залишки палацу Терещенків. Тому прогулятись тут є де, можна й оздоровитись, й природою помилуватись, й зробити кілька вдалих кадрів.

Костел святого Станіслава

om 15121702 2

  В селі Лебедівка зберігся дерев’яний католицький храм, подібних якому практично немає в Україні. На перший погляд може здатись, що це храм якоїсь закордонної громади та розташований він невідомо де. Але ні, це Житомирщина, а костел був зведений на початку XX століття. При цьому, він повністю дерев’яний, з цікаво декорованими вікнами та двома вежами переднього фасаду, які задають форму будівлі.

Палац Бережинських-Терещенків

om 15121702 2

  Маєток розташований в селі Андрушівка та вважається найкращою пам’яткою історії всього району. Навколо палацу розбитий старовинний парк, що оточений ставками. В садибі збереглось кілька господарських будівель та фонтан. І хоча нині тут розташовується школа, можна оглянути не лише фасади, а й подекуди збережену внутрішню ліпнину стелі та стін, а також старовинні муровані сходи.

  Зовні будівлю прикрашають вежі, балкончики з декорованими перилами та колонами.

Джерело: tsn.ua

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework