×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Подорож бердичівлян до Польщі: Розповідь перша. Бохня. Соляна шахта. ФОТО

  Нашому Молодіжному соціальному театру «Фенікс» випала щаслива нагода представляти Україну в Молодіжних обмінах Україна – Польща в проекті «Театр без кордонів». Десять днів режисери та актори з Польщі працювали щоб зробити спільну виставу, - про це повідомляє isvyata.org у своєму блозі.

  Хочу подякувати: Аліні Добошевській, голові БФ «Добра воля» за можливість взяти участь у проекті, організацію нашої поїздки та щоденну турботу; бургомістру міста Бохня Стефану Колавінскі. Чому Бохня? Щоб молодь і діти з малих міст могли поспілкуватись, потоваришувати і знайти спільні інтереси. 

  Перші враження наших дітей було «ВАУ!!!!» . Вони були вражені громадським транспортом, де все продумано для зручності людини. Чистотою вулиць, сортуванням сміття, привітністю людей, безпечністю міста.

  Більшу частину свого перебування ми були в місті під назвою Бохня, яке розташовується в 35 км від Кракова, територіально входить в Малопольське воєводство і є одним з наймальовничіших курортів регіону. Бохня має статус гміни (адміністративно територіальної одиниці), на її території - 29,9 кв. км - проживає більше 30 000 чоловік. Відомо це місце величезної соляної шахтою - головним міським підприємством і улюбленої пам'яткою гостей Малої Польщі.

  Місцеві соляні копальні визнані по-справжньому чарівними - прогулянки в них надають на організм відвідувачів саме благотворну дію. Шахти Бохні вважаються багатим культурним спадком людства, тому в сучасному світі вони перебувають під охороною фонду ЮНЕСКО. Копальні - справжній лабіринт глибоких і протяжних коридорів - опускаються під землю на рівень до 300 метрів, десятиліття розробок дозволили витягнути з штолень кілька сотень тисяч тонн солі, а також створити в звільнилися камерах дивовижні об'єкти: скульптури, каплиці і художні твори. Оглянути всі ці пам'ятки можна на чудових екскурсіях - підземний туристичний маршрут тягнеться на 2,5 км, він включає в себе пішохідну частину, поїздку по залізниці і подолання на човнах підземних озер з соляним розчином.

  Історія містечка Бохня, яка налічує понад 800 років, завжди була пов'язана з кам'яною сіллю і її здобиччю, проте не тільки шахтарським характером славиться це місто. Завдяки тому, що розташована його територія на стику гірського південного і низинного північного ландшафтів, тут панує дивовижна кліматична атмосфера. В околицях соляних шахт в Бохні знаходяться великі простори лісів, можна здійснювати прогулянки в двох знаменитих парках (Вісніцко-Липницький і Братуціцком), відвідувати заповідники «Dębina», «Kamionna», «Kamień Grzyb» і «Lipiny».

  Соляні шахти в Бохні вже давно вважаються одним з кращих курортів для дорослих і дітей, які страждають від захворювань дихальної системи. Для боротьби з подібними проблемами дихання в санаторії Бохні застосовується спелеолікування - метод субтерранеотерапіі, при якому на пацієнтів в підземеллях виявляється інтенсивний вплив натуральних фізичних, хімічних і біологічних подразників. Застосовується також унікальна дихальна гімнастика, причому її ефективність багаторазово зростає завдяки тому, що проводиться вона в специфічному мікрокліматі соляних печер на VI рівні (глибина - більше 250 м). Тут, в приміщеннях з виключно стабільною температурою повітря (+ 16 ° C), унікальною бактеріологічною чистотою і високою відносною вологістю повітря (80%), оптимальна концентрація хлориду натрію, магнію, марганцю і кальцію, що для проблем з диханням по-справжньому чарівно.

15081991if

150819691if

150818362391if

Джерело: isvyata.org

Новини Житомира

 

 

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework