У Житомирі вшанували пам’ять вогнеборців, які ліквідовували наслідки аварії на Чорнобильській АЕС

22 квітня до Управління ДСНС Житомирщини напередодні 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи завітали вдови загиблих пожежних-ліквідаторів аварії на ЧАЕС.

Цього дня вони разом із рятувальниками області віддали данину пам’яті сміливцям, які ціною власного життя та здоров’я пішли боротися з невидимим ворогом. Для одних це були бойові побратими, для інших – кохані чоловіки та татусі. Однак усіх їх об’єднує незримий біль та смуток за десятками наших земляків, які полягли від Чорнобильської чуми.

Про це повідомляє У ДСНС у Житомирській області.

Цього року туга за полеглими вогнеборцями відчувається ще з більшою силою, адже всі усвідомлюють те, що за 30 років, які минули від дня трагедії – це не привід для святкування. Це стало чорною сторінкою нашої історії, яку з кожним роком все важче й важче перегортати.

– Важко повірити, що минуло вже 30 років від дня виникнення однієї з найбільших техногенних катастроф ХХ століття, – зауважує голова благодійного Фонду «Пожежні Чорнобиля» Борис Чумак. – Серед тих сміливців, які боролися із заклятою радіацією були й наші вогнеборці. Я пишаюся пожежною охороною Житомирщини! Десятки молодих пожежних писали тоді рапорти, щоб добровольцями поїхати на ліквідацію наслідків аварії на ЧАЕС. Вони не боялися йти туди, звідки інші тікають. Наші ж хлопці врятували від ще більшої трагедії усю країну, усю Європу, а можливо й увесь світ…

Настоятель Михайлівського собору у Житомирі отець Богдан, відправив біля меморіального комплексу Управління ДСНС в області панахиду по загиблим. Поіменно було згадано кожного загиблого ліквідатора. Після молебню священнослужитель звернувся до всіх присутніх зі словами поваги та вдячності. Він звернув увагу на те, що трагедія сталася в ніч великого свята Великодня, а, як кажуть канони церкви, воїни, котрі поклали свої життя в такий день, без випробувань потрапляють у царство небесне. Наприкінці панахиди присутні поставили свічки та поклали квіти до пам’ятного знаку «Пожежним, які врятували світ».

Також для вдів та членів їх родин було організовано поминальний обід, де усі присутні ще раз зі сльозами на очах згадали загиблих вогнеборців. Крім того голова благодійного Фонду «Пожежні Чорнобиля» вручив вдовам ліквідаторів посильну фінансову допомогу, яка була зібрана і за сприяння Житомирської обласної організації ДПТ України.

Прочитано 627 раз

Последнее изменение Пятница, 22/04/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework