×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Кого звільнено від застосування РРО та санкцій з 23 липня 2015 року

Законом встановлено, що від застосування РРО звільняються фізичні особи

n 2807155382– підприємці платники єдиного податку 1 групи, 2 і 3 груп незалежно від обраного виду діяльності, обсяг доходу яких протягом календарного року не перевищує 1000000 гривень.

У разі перевищення в календарному році обсягу доходу понад 1000000 гривень застосування РРО для такого платника єдиного податку є обов’язковим.

Як повідомляють у сектор комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області, застосування РРО розпочинається з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та продовжується у всіх наступних податкових періодах протягом дії свідоцтва платника єдиного податку.

Крім цього, тимчасово звільняються від застосування санкцій:

– суб’єкти господарювання при наданні послуг у разі проведення розрахунків у касах з оформленням прибуткових і видаткових касових ордерів та видачею відповідних квитанцій, підписаних і завірених печаткою у встановленому порядку; при продажу товарів у системах електронної торгівлі (комерції) – до 1 липня 2015 року.

При цьому санкції у період з 1 липня 2015 року до 1 січня 2016 року не застосовуються до суб’єктів господарювання, які до 1 серпня 2015 року уклали договори на постачання РРО, включених до Державного реєстру РРО, і ввели в експлуатацію такі реєстратори до 1 січня 2016 року;

– суб’єкти господарювання при виконанні операцій з купівлі-продажу інвалюти у разі, якщо ці операції виконуються не в касах уповноважених банків, операцій комерційних агентів банків та небанківських фінансових установ з приймання готівки для подальшого її переказу з використанням програмно-технічних комплексів самообслуговування – до 1 січня 2016 року.

Проводити технічне обслуговування без порушення раніше здійсненого належним чином опломбування РРО, ремонтувати РРО можна виключно через центри сервісного обслуговування.

У разі незабезпечення гарантійного ремонту РРО протягом 7 робочих днів та невведення в експлуатацію належним чином зареєстрованого на суб’єкта господарювання резервного РРО до центрів сервісного обслуговування застосовуються фінансові санкції у розмірі 5 мінімальних зарплат, встановлених законом на 1 січня податкового (звітного) року.

Не підлягають виключенню з Державного реєстру моделі РРО, що раніше пройшли первинну реєстрацію та використовуються суб’єктом господарювання, до закінчення строку їх служби. Строк між первинною реєстрацією РРО та датою їх виключення з Державного реєстру не повинен бути меншим 7 років. У разі зміни законодавчих вимог до використання реєстратора розрахункових операцій виробник (постачальник) зобов’язаний, за наявності технічних можливостей, здійснити доопрацювання реєстратора розрахункових операцій.

Також уточнено, що у разі невідповідності у юридичних осіб на місці проведення розрахунків суми готівки сумі коштів, зазначеній у денному звіті, більше ніж на 10% розміру мінімальної зарплати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року, а в разі використання юридичною особою розрахункової книжки – загальній сумі продажу за розрахунковими квитанціями, виданими з початку робочого дня, застосовуються фінансові санкції у таких розмірах:

вчинене вперше – 1 гривня;

за кожне наступне вчинене порушення – 100 відсотків вартості проданих з порушеннями, встановленими цим підпунктом, товарів (послуг).

Прочитано 765 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework