×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Заході України є золото, на Півночі – бурштин, на Сході - сіль, а в Центрі – уран. Ось так і живемо

Кабмін переоцінює запаси копалин. За словами експертів, ми багаті на титан, але втратили весь антрацит.

l 30071587Про це повідомляє портал «Сегодня. UA».

Влада планує навести лад у сфері видобутку енергоресурсів: нещодавно віце-прем'єр Валерій Вощевський доручив Держслужбі геології та надр підготувати інформацію про кількість нафтових і газових свердловин та їх власників по всіх регіонах України. Після цього Держслужба повиненна інвентаризувати наявність інших корисних копалин, які є в надрах нашої країни.

У відомстві повідомили, що така інвентаризація потрібна, так як, наприклад, до втрати Криму у нас було близько 10 тис. нафтогазоносних свердловин, а скільки їх залишилося, треба з'ясувати. Завершити інвентаризацію планують вже в серпні.

Як роз'яснив співголова Фонду енергетичних стратегій Дмитро Марунич, облік – це правильно:  «Треба зрозуміти, які з копалин втратила Україна після незаконної анексії Криму і захоплення бойовиками "ДНР" і "ЛНР" окремих територій Донбасу. Насамперед – енергоносії: На шельфі Чорного моря ми втратили більше 1,5 трлн куб м, або приблизно чверть, всіх запасів газу. А на Донбасі ми залишилися без 55 шахт з антрацитовим вугіллям, на якому працюють наші ТЕС, і тепер змушені ввозити вугілля, витрачаючи кошти!».

До речі, днями міністр енерговугілля Володимир Демчишин заявив про покупку вугілля в ПАР по 80 $ / т (в 2014 р було по $ 100, але тоді долар був в 1,5 рази дешевше).

l 30071587

Прочитано 1233 раз
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework