×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Громовище – наймістичніше місце на Житомирщині

Галявина Громовище знаходиться біля села Купище у Коростенському районі Житомирської області. Це невеличка галявина, яка зусібіч оточена лісом.

i 23121563 1Вона вже не один десяток років викликає жвавий інтерес серед науковців та численних дослідників аномального. Річ у тім, що ця непримітна, на перший погляд, місцина під час гроз ніби притягує до себе блискавки. Місцевий люд дощової погоди минає галявину десятою дорогою – жертвами блискавки на Громовищі стали більше десятка людей. Крім того, за свідченнями очевидців, іноді ночами на галявині виникає дивне свічення, після чого в небо піднімається яскравий промінь світла невідомого походження. Цікаво, що кожен, хто ступить на цю галявину, миттєво починає відчувати на собі негативний вплив: тут раптово погіршується настрій та фізичне самопочуття.

З покоління в покоління передавали страшну, містичну історію тієї галявини. Якщо вірити народним сказанням, колись на Громовище стояла значних розмірів садиба заможного пана. На місцевих жителів, тих років, пан наводив жах своєї кровожерністю. Але одного разу грозовий розряд вбив пана і спалив його маєток. Селяни зітхнули з полегшенням: «Це кара Божа!» Тільки от з тих самих пір, під час кожної грози, блискавки масово б'ють в галявину.

Місця, куди грозові розряди б’ють із неабиякою постійністю, в народі називають «гніздом блискавок». Вчені стверджують, що такі аномалії спричинені пониженим електричним опором деяких ділянок земної поверхні. В давнину такі зони наділялися в свідомості людей магічними властивостями – тут облаштовувалися капища, проводилися магічні обряди та приносилися жертви.

i 23121563 2

У середині 1990-х років Громовищем зацікавилися археологи. Невдовзі, за чутками, ними були виявлені залишки стародавньої споруди, що складалася з монолітних кам'яних блоків на якій були написи невідомою мовою. Незабаром поруч відшукали бронзову статую ідола, безліч римських та боспорських монет початку І тисячоліття нашої ери. Ким було закладене це капище та скільки воно проіснувало, наразі залишається загадкою – зрештою, як і все, пов’язане із цією таємничою місциною.

Територія навколо галявини обгороджена колючим дротом, до якої прикріплені таблички, що повідомляють: «Дане місце − пам'ятник історії і доступ до нього обмежений».

Крім місцевих жителів, ніхто більше не може розповісти про загадкові знахідки на Громовищі. У наукових колах Житомира та Києва кажуть, що не мають у своєму розпорядженні такої інформації.

i 23121563 2

Последнее изменение Среда, 23/12/2015

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework