×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Чому ми святкуємо Різдво 7 січня?

Житомир – місто багатонаціональне. Тут проживають люди різних конфесій.

l 06011662Сьогодні церковний світ не порушує питання про те, що у християнстві існує двояке уявлення про дату народження Христа. Коли більшість православних християн святкують Різдво Христове 25 грудня, Україна відзначає його 7 січня, за старим календарем.

Дата Різдва Христового пов’язана передовсім зі зміною Юліанського календаря, яка відбулася ще у 1582 році. Тоді Папа Римський Григорій ХІІІ запровадив більш чіткий календар, який згодом назвали Григоріанським.

Зі старого Юліанського календаря було забрано 10 днів. Таким чином було вирівняно передовсім світське літочислення. Тому вважати, що Юліанський календар, на відміну від Григоріанського, є православним, не правильно.

Оскільки саме від світського життя формуються вже й інші суспільні відліки, а зокрема і церковні дати, Різдво було перенесене з 7 січня на 25 грудня.

Проте на час прийняття нового календаря між західними і східними християнами вже був розкол, через що Схід не прийняв новий календар. Згодом Григоріанське літочислення вкотре намагалися прийняти на території сучасної України, проте російський імператор не дозволяв цього зробити.

Последнее изменение Среда, 06/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework