×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

На Житомирщині Свято-Миколаївська парафія УПЦ МП перейшла в юрисдикцію УПЦ Київського патріархату

30 грудня у селі Колодянка Новоград-Волинського району відбулося освячення новозбудованого Свято-Миколаївського храму архієпископом Житомирським і Овруцьким Ізяславом та проведено перше богослужіння українською мовою.

l 130116130 1Про це повідомляє cerkva.info.

Ще донедавна громада села перебувала під юрисдикцією УПЦ Московського патріархату. Жителі свідчать, що майже всі парафіяни прагнули перейти під юрисдикцію УПЦ Київського патріархату і після закінчення будівництва нового храму, яке тривало понад двадцять років, збори вирішили зареєструвати нову громаду УПЦ Київського патріархату.

Таке рішення громади було зумовлене останніми подіями у нашій країні, що пов’язані з революцією гідності та неоголошеною війною Росії проти України на Сході, позицію УПЦ Московського патріархату щодо української держави, богослужіння на рідній мові, визначення війни на Донбасі як громадянської та братовбивчої, російською пропагандою за «руській мір» та ін. Саме це зумовило парафіян храму колективним рішенням переважної більшості відмовитися перебувати у ворожому до України Московському патріархаті і перейшли до рідної Української Православної Церкви Київського патріархату.

l 130116130 2

Зважуючи на такі обставини, жителі села Колодянка вирішили розпочати рішучі дії. Серед активних членів громади була обрана ініціативна група, яка зібрала підписи для перереєстрації парафії, а вже у жовтні 2015 року мешканці села провели загальнопарафіяльні збори, у приміщенні сільського клубу, та майже одноголосно проголосували про перехід парафії до УПЦ Київського патріархату. Щоб усунути протилежності і суперечки між парафіянами з приводу вибору церковної юрисдикції, громада вирішила опечатати вхід до храму до часу одержання Свідоцтва про реєстрацію. Таке рішення було прийнято через звинувачення священиків УПЦ МП у спробі насильно захопити храм місцевими «розкольниками».

l 130116130 2

Незважаючи на всі перешкоди, представникам Московського патріархату не вдалося зупинити волевиявлення громади і коли були виконані усі законні умови та оформленні необхідні документи, вже 30 грудня 2015 року громада отримала Свідоцтво про реєстрацію за № 1509.

Слід зазначити, що ніякого захоплення храму священиками УПЦ Київського патріархату у Колодянці не було. Також і парафіяни не захоплювали свій храм, який вони будували усім селом, а разом з ним перейшли в юрисдикцію УПЦ Київського патріархату. Вони моляться у ньому так само, як робили це раніше, однак вже на рідній та зрозумілій для себе українській мові в новозбудованому храмі.

l 130116130 2

Последнее изменение Среда, 13/01/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework