«Хто твердо знає що робити, той приручає долю» - М. Миклухо-Маклай

У невеликому селі Гамарня Малинського району уже понад рік існує культурний осередок світового масштабу – садиба сім'ї Миколи Миколайовича Миклухо-Маклая.

Відомим мандрівником, антропологом, етнографом, географом – таким був Микола Миколайович. Він досліджував народи Південно-Східної Азії, Австралії й Океанії, опублікував близько 160 наукових праць. 

Музей розміщений на території лісотехнічного коледжу. Місце для музею було обрано не випадково адже саме у Гамарні родина Миклухо-Маклай збудувала родинний маєток, який пізніше став центром створення Малинського лісотехнікуму.

Перебуваючи на Поліссі, Микола Миколайович вивчав побут, звичаї, традиції місцевого населення, захоплювався народною творчістю, досліджував багатий тваринний і рослинний світ краю, цікавився історією древлян, у сусідніх селах вивчав антропологічні особливості місцевих жителів.

Автор архітектурно-художньої концепції музею – заслужений діяч мистецтв України, художник Борис Степанович Дєдов.

У Музеї багато цікавих експонатів, створено чудову галерею портретів рідних Маклая, можна простежити їхній родовід. Відвідавши Музей, ви дізнаєтеся про цікаві подробиці з життя вченого, зокрема й серед темношкірих «диких» туземців, які вперше побачили білу людину. А також про те, як Маклаєві вдалося, проживши всього сорок два роки, назавжди увійти у вдячну пам’ять людства.

На сьогоднішній день, керівництво лісгосптехнікуму планує відкрити музей культури та історії Малинщини.

 

Последнее изменение Среда, 01/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework