×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 608.

Гульська міна – секретне підземне місто

Житомирщина – одна з найстаріших областей Північної України. Поліський край – це куточок мальовничої природи, який зберігає безліч таємниць нашої історії.

 

Однією з найбільших військових фортифікаційних споруд Житомирської області був 7-й Новоград-Волинський укріплений район. Він простягнувся на 120 кілометрів і нараховував 216 довготривалих споруд. Вони в основному розташовані в одну лінію на правому березі річки Случ. Враховуючи географічне положення Новоград-Волинського, ДОТи тут розміщувалися ще і на лівому березі річки, утворюючи плацдарм для контрнаступу.

В районі сіл Красилівка, Дідовичі, Ярунь знаходиться недобудований передовий вузол оборони з 55 ДОТів, а біля села Гульськ – один з найпотужніших опорних вузлів «Лінії Сталіна» – «Гульська міна» – група ДОТів, яка поступалася за розмірами і вогневою потужністю тільки укріпленій групі Могилів-Подільського укріпрайону в районі Серебрії.

«Гульська міна» – це справжнє секретне підземне місто, де туристи зможуть побачити грандіозні фортифікації на глибині 10-15 м, кулеметні та артилерійські ДОТи, броньований ковпак, численні приміщення для особового складу, сотні метрів підземних городищ і шахт та залишки давньоруського городища. Крім того, тут можна посмакувати солдатську кашу, випити чаю з канапками, сфотографуватись у військовій формі та постріляти зі страйкбольної зброї.

Последнее изменение Воскресенье, 19/06/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework