Цілком таємно: Які таємниці ховають Коростенські скелі? ФОТО

На території міського парку ім. Островського розташований унікальний музейний комплекс, відомий під назвою «Скеля».

Це колишній командний пункт лінії оборони, знаної як лінія «Сталіна», розташований в межах 5-го Коростенського укріпленого району Київського особливого західного фронту. Збудований цей комплекс був у передвоєнний час у товщі гранітної скелі на основі печер одного із древлянських городищ.

На сьогодні це не єдиний подібний музейний заклад. Він був відкритий для відвідувачів у 2005 році, хоча є ще не дослідженим остаточно. Уся документація, пов’язана з об’єктом, зберігається в архівах під грифом «цілком таємно». Єдиними доступними документами є німецькі креслення, виконані в часи окупації Коростеня.

Досліджена частина об’єкту «Скеля» складається з 36 приміщень висотою 2,5 – 4 м, загальною площею 172 кв.м. Довжина коридорів – 156 м, ширина – 1, 1.

Пункт захищений від атаки з повітря 1,5-метровим шаром залізобетону, 18-метровою товщиною гранітного масиву та 20-ма метрами піщано-глинистого ґрунту, що робить пункт малоуразливим, навіть для сучасної техніки.

Сьогодні увазі відвідувачів представлено лише середній поверх, що ж розміщується нижче – залишається тільки здогадуватись.

 

БІЛЬШЕ ФОТО МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ

 

 

 

Последнее изменение Понедельник, 04/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework