Житомирянам на замітку: Таємниці Мавритського майдану

Неподалік від міста Павлограда (Дніпропетровщина) є земляна споруда: величезна, таємнича, незрозумілої конфігурації. З висоти дельтаплана – це гігантський загадковий символ.

Мавринський майдан являє собою комплекс валів, що мають правильну рельєфну форму. З висоти пташиного польоту майдан нагадує форму павука. У центрі цієї споруди знаходиться насипне коло, в середину котрого ведуть три «входи» та довгі хвилясті вали на зовнішній межі кола. З повітря створює своєрідну інтригу величезна котловина зрізаного конусу. В середині кола майдану є невивчені вали.

Варто зазначити, що раніше на території цієї місцевості знаходилось два подібних майдани. Другий до наших днів, нажаль, зовсім не зберігся.

На даний момент існує кілька версій відносно походження нині існуючого майдану. Дві з яких не несуть в собі хоч якогось відтінку сакрального, це: козацький споглядальний пункт, або ж - місце для виготовлення селітри. Та обидві ці версії стоять під великим сумнівом. Бо аж надто дивовижної та геометрично правильної форми є ця споруда. Для вищеназваних призначень не потребувалось такого тонкого підходу та конструкції до побудови.

Найвірогіднішою, хоча, також, до кінця не перевіреною, є третя версія. Відносно неї Мавринський майдан – це давнє слов’яно-арійське святилище та обсерваторія в одному. До цієї думки спонукає як мінімум той факт, що в конструкції майдану помітний певний зв'язок з положенням сонця в різні пори року, та, власне, форма самого майдану.

 

Последнее изменение Пятница, 22/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework