×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Житомир має унікальний музей аналогів якому немає у всій Україні. ФОТО

На околиці Житомира в районі Крошні є дивовижне та унікальне місце, аналогів якому немає у всій Україні. Це музей «Ремісничий двір».

Власник музею і його засновник, Федір Євтушенко, уже 19 років збирає експонати – старовинні ремісничі речі.

Тільки зайшовши у подвір'я музею відразу впадає в очі затишна тераса для відпочинку із гойдалкою та колишніми предметами побуту.

У приміщенні музею на першому поверсі експозиція стосується XX століття – це різноманітні політичні плакати, погруддя вождів, музичні інструменти, предмети побуту, техніка та інші цікавенькі речі з минулого сторіччя.

На другому поверсі окрема кімнатка виділена для унікальних годинників – їх там декілька сотень! Також на другому поверсі знаходиться найперший експонат з колекції засновника – маленький склоріз. Є тут і найстаріший реманент – сокири, вік яких сягає тисячі років! До речі, кількість сокир у музеї перевищує сотню.

Нещодавно відкрили нову експозицію – «Світ дитинства». Це ляльки, іграшки, дитяче взуття та інші дитячі речі з минулого сторіччя, кількість яких вражає.

Директор розповідає, що музей – це справа всієї сім'ї, якою займається і син, і невістка. Тому це хобі, а не бізнес.

Також Федір Євтушенко підкреслив, що експонати ніхто по сміттєзвалищах не шукав, це речі із власної приватної колекції, подарунки друзів та речі із закордону. Звідки навіть найменша річ, і де вона стоїть директор знає напам'ять, бо цією справою живе і вкладає в неї душу.

 

Последнее изменение Вторник, 26/07/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework