×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 657.

Унікальний музей «на колесах» у Житомирі!

Ретро-трамвай - не просто засіб пересування, а унікальний музей на колесах в Житомирі. Місто стало п`ятим за рахунком в країні, де з`явився власний електричний транспорт, трапилося це 22 серпня 1899.


Ретро-трамвай в Житомирі входить до числа найстаріших трамваїв в Україні. Історія ретро-трамвая Ось вже більше 115 років вулиці Житомира борознять трамваї. Перші маршрути були прокладені в центральній частині міста, працювали трамваї у чотирьох напрямках: центр - вулиця Бердичівська, центр - Залізничний вокзал, центр - центр - річка Тетерів. Дивно, але на початку 20 століття довжина трамвайних маршрутів в Житомирі перевищувала 12 км. Вся лінія була збудована в вересня 1899 крупної транспортної компанії «Компанія міських і приміських трамвайних колій Росії».

Варто відзначити, що в період революції з 1918 року трамвайне сполучення в місті було і зовсім закрито. Відновили рух лише 10 серпня 1920, а вже в період з 1956 по 1964 рік більша частина шляхів була і зовсім закрита. Ретро-трамвай був відновлений за оригінальними кресленнями 20 століття.

Цікаво, що відкриттю трамвайного сполучення в Житомирі були раді не всі громадяни. Наприкінці 19 століття в місті візники володіли повною транспортної монополією, тому вони оголосили справжню війну технічної новинці, способи використовували різні: під рейки підкидали камені і дерев`яні поліна, організовували бойкоти і навіть перевертали вагони. Незважаючи на всі труднощі, трамваї стали незамінною частиною життя такого динамічного міста, як Житомир.

 

Последнее изменение Суббота, 06/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework