Двухсотрічні ялини Трощанського парку, які ростуть на висоті 269 метрів над рівнем моря. ФОТО

Трощанський парк — парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. Розташований у селі Троща Чуднівського району Житомирської області.

Перебуває у користуванні ДП «Дзержинський лісгосп АПК». Розташований у кварталі 25 Чуднівського лісництва, на території Трощанської сільської ради, на висоті 269 метрів над рівнем моря. На територію парку вільний доступ для відвідувачів.

Парк заснований у 1810–1820 роках.

Офіційна площа парку становить 31,9 га, проте згідно з деякими проведеними дослідженнями вона становить 40 га. Палац, побудований на території парку, не був збережений. Трощанський парк розташовується біля ставка, що був створений на березі річки Тетерів. Площа ставка становить 21 га, проте він не входить до території парку. Трощанський парк міститься на території, що належить до Любарсько-Чуднівського геоботанічного району. Деградація паркових насаджень призвела до переважання лісового типу садово-паркового ландшафту.

На парковій території зростає 29 видів. Серед рослин природоохоронного об'єкту переважає ясен звичайний, граб звичайний та хвойні дерева.

На території Трощанського парку зростають ялини, яким понад 200 років. Дослідники вважають, що первинними були насадження дубових та грабово-дубових лісів.

 

 

 

Последнее изменение Четверг, 11/08/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework