ТОП-5 кращих способів очищення води без допомоги фільтра

Незважаючи на те, що директор КП «Житомирводоканал» Андрій Нікітін запевнив, що стан води прийшов у норму та її можна пити, житомиряни продовжують скаржитися.

Саме тому якщо з якоїсь причини у вас немає фільтра під рукою, існує кілька способів очистити воду підручними засобами.

Кип’ятіння


Це найпростіший і найпопулярніший спосіб очищення води, але - тільки від деяких вірусів, бактерій і солей кальцію (накип). Якщо вода хлорована (з крана), то при тривалому кип'ятінні у воді виникає хлороформ, а це канцероген. Крім того, чим довше кип'ятити воду, тим більше солей, важких металів концентрується в меншій кількості води.

Сріблення


Про те, що срібло має бактерицидні властивості, відомо всім. Звичайно, маркетологи їх злегка перебільшують: срібло не вбиває всі бактерії, але перешкоджає їх активному розмноженню. І, звичайно, хімічні домішки від срібла не зникають. Важливо також врахувати, що більше доби тримати срібний предмет у воді не варто.

Очищення кременем


Знадобляться тільки камені кременю, і чим дрібніше, тим корисніше. Їх можна купити в аптеці або в інтернеті. Кремень має бактерицидні властивості. Відстоювати воду потрібно добу.

Відстоювання


Ось цей спосіб допомагає зменшити кількість домішок, солей і важких металів у воді. Відстоювати воду потрібно не довше доби, з відкритою кришкою. Використовувати тільки 2/3 об'єму, решту води - злити.

Виморожування


Відомо, що вода з домішками замерзає довше (при меншій температурі), тоді як для заморозки чистої води необхідна температура 0. Це властивість води і лежить в основі цього способу очищення.

Для заморожування не підходять пляшки і банки, потрібен посуд з більшою площею, наприклад, прозорий судочок. Поставте його в морозилку і час від часу перевіряйте. Коли замерзне половина води, зробіть дірочку в льоду, злийте воду з домішками. Розморожену воду можна спокійно пити.

До речі, цей спосіб також вбиває деякі види хвороботворних бактерій і мікроорганізмів. Однак постійно пити таку воду теж не варто: організму потрібні солі в помірних кількостях.

Читайте також: ЯКА ВОДА ТЕЧЕ ІЗ КРАНІВ ЖИТОМИРЯН?

Последнее изменение Четверг, 20/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework