Викладач акторської майстерності Аліна Зубова: Проблеми більшості житомирських дітей: суржик, лінь та страх оцінки

Як допомогти соромливій дитині освоїтися в дитячому садку і школі?

Як навчити її говорити, не соромлячись, і ходити, не спотикаючись? А також показати їй куди можна справляти свою енергію? Засновниця дитячої театральної студії Аліна Зубова впевнена, що акторська майстерність зможе допомогти дітям перебороти усі комплекси.

Театральна студія для дітей віком від 3 до 18 років під керівництвом Аліни Зубової, заснована 14 лютого 2011 року.

За цей час діти взяли участь у різноманітних виставах (казках), конкурсах, фестивалях, благодійних акціях міста Житомира, а також мають досвід зйомок у рекламі, кіно та телепередачах.

Театрально-хореографічна студія Аліни Зубової є унікальною, тому що усі ролі для дітей старанно підбираються виключно за характерними особливостями й театральними здібностями її учнів. Вистави обираються за мотивами улюблених казок або мультфільмів дітей.

Взагалі театральне мистецтво у Житомирі не так розвинене як в інших містах. Аліно, як у Вас виникла ідея створити театрально студію?

Саме ідея виникла тоді, коли я спробувала себе у ролі аніматора. До цього я працювала з дітьми, але як організатор розважальних та культурних заходів. Але саме завдяки роботі аніматора я відкрила для себе казковий та чарівний світ супергероїв, в котрому живуть діти.

Усі знають, що починати важко. Чи виникали якісь труднощі зі створення власної театральної студії?

Було дуже важко, і не тому що ми тільки починали, а тому що в нас ніхто не вірив. У Житомирі на той час, 2011 рік, мало хто знав для чого потрібно розвивати акторське мистецтво. Ми зіштовхнулись з великою кількістю критики та нерозуміння з боку людей. Я чула багато здивувань та поневірянь, і частіше всього люди запитували типу «На танцях - танцюють, на співах - співають, а що роблять в театральній студії?». Я говорила, що ми навчаємо дітей акторської майстерності й у відповідь чула: «А що це таке?». Але незважаючи ні на що, ми продовжували старанно вчитися, розвиватися, виступати, знайомити глядачів з дитячим театральним мистецтвом.

Яка мета вашої студії?

Метою нашої студії є розвиток театрального мистецтва у нашому місті, адже це дійсно важливо.

Працювати з дітьми це дуже велика відповідальність. Чи не важко Вам працювати з малечею?

Навпаки, мені з дітьми дуже цікаво. Я люблю спостерігати, як вони ростуть, розвиваються та завжди радіють життю. Діти – це ідеальні маленькі люди. Щирі, добрі, відверті та позитивні.

Як Ви вбачаєте у дитині талант?

Усі діти талановиті й лише від дій батьків та вчителів залежить, чи розквітне талант. Наша ж студія допомагає розвивати цей талант. Багато залежить від бажання дитини.

Яких правил повинні дотримуватись Ваші вихованці?

Наша студія має три основні правила. Перше правило - це працелюбність: «Старанно навчайся, розвивайся, будь відповідальним!», друге – правда: «Завжди говори правду! Не бійся висловлювати свою думку! Не бійся індивідуальності!», третє правило студії - це повага: «Поважай вчителя та колектив з яким співпрацюєш!».

На вашу думку, чи важлива для дітей театральна майстерність?

Дуже важлива. Акторська майстерність у житті дитини – це подолання сором’язливості, страхів, комплексів, вміння висловлювати свої думки, поводити себе на сцені, контролювати свої емоції, володіти красивим сильним голосом, чіткою дикцією, різноманітною інтонацією, збагачення словникового запасу. От, наприклад, проблеми більшості житомирських дітей: суржик, лінь та страх оцінки, особливо у підлітків. Але всього цього можна позбутися завдяки акторській майстерності у нашій театральній студії. Ми навчимо спілкуватися українською мовою, вилікуємо від ліні та позбавимо усіх страхів та комплексів, тому що наші актори - це розумні, працелюбні та безстрашні учні.

Чи траплялись цікаві казуси у Вас на виставах? Які?

У нас постійно щось трапляється. Але діти вже звикли й сприймають все спокійно, тому що усі казуси які можуть статися під час виступу, репетицій. На заняттях ми обговорюємо та відпрацьовуємо з акторами. Це для нас вже звичайний робочий процес.

Ваша студія завжди рухається вперед за новими досягненнями. Які у Вас плани на майбутнє?

У майбутніх планах нашої студії театральний фестиваль, відкриття професійної акторської школи та дитячого театру. Також на майбутнє виступ на Україна має талант та поїздка у Діснейленд.

Що б ви хотіли порадити житомирським батькам, які вбачають у своїй дитині талант?

Найціннішим подарунком який можуть дати батьки своїй дитині - це виховати любов до знань. Адже талант все життя потребує нових знань та працелюбності.

Бесіду вела Марія Омельчук

Последнее изменение Среда, 26/10/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework