Новоград. Поради незнайомцю

Невеличке містечко на Житомирщині, що вміщує в собі багатющу цікаву історію та оригінальні пам’ятки культури, – це Новоград-Волинський.

Звичайно, для вух туристів Новоград-Волинський звучить, у першу чергу, як місто, де знаходиться славнозвісний Звягельський замок. Для любителів мистецтва у Новоград-Волинському знайдуться й інші цікаві заклади, які не залишать вас байдужими.

Особливості місця

Місто Новоград-Волинський – це один із районних центрів Житомирської області, що знаходиться на перетині річок Смілка та Случ. Містечко невелике з незначним населенням. Велике зацікавлення туристів викликають історичні пам’ятки.

Свою історію місто черпає ще з середини 13 століття. Тоді ці землі називалися містечком Возвягель. Зокрема саме так називається місто в одному із літописів. Цікаво, що це містечко з назвою Возвягель було спалено. І спалила його жінка – дружина Данила Галицького. За які гріхи було знищено місто існують різні версії. Про колоритність містечка свідчать сучасні археологічні розкопки. Вони розповідають про розміри та побут містечка над річкою Случ.

До речі, пізніше, коли місто відродили, то Звягелем називався лише маєток. Він був у розпорядженні К. Острозького. Саме Острозький розбудовує місто. Замок, який є відомим і до нині, було споруджено у 1507-1595-му роках. У 1648-му замок було зруйновано. Пізніше – реконструйовано частково. До наших днів залишилися залишки фортеці, але й вони справляють на туристів непересічне позитивне враження. Здається, потрапляєш в іншу епоху.

У Новоград-Волинському є багато оригінальних храмів, які чарують своєю архітектурою. Також збереглося кілька старовинних будинків. Вулиці міста справляють особливе враження. Сьогодні у місті 75 пам’яток історії місцевого значення. Є в містечку будинок родини Косачів – рід Лесі Українки. Але, звичайно ж, найоригінальнішим є замко, що є окрасою і туристичним гачком Новоград-Волинського.

Поради незнайомцю

Зупинитися на нічліг можна у готелях міста. Найпопулярніші – «Перлина» – вулиця Червоноармійська, 23; готель «Зустріч» – вулиця Пархоменка, 146 а – на об’їзній дорозі.

Пообідати можна у кафе – їх тут багато. Пересуватися по місту можна на маршрутках, але краще пройтися пішки і побачити усі міські принади!

Джерело: https://nvcity.wordpress.com/

Последнее изменение Вторник, 22/11/2016

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework