×

Предупреждение

JUser: :_load: Не удалось загрузить пользователя с ID 525.

Ректори ЖДУ імені Івана Франка та Люблінського католицького університету Іоанна Павла ІІ обговорили питання майбутньої співпраці

3 листопада ЖДУ імені Івана Франка відвідала делегація Люблінського католицького університету Іоанна Павла ІІ (Республіка Польща).


Мета перебування ректора Люблінського католицького університету Іоанна Павла ІІ, ксьондза, професора Антоні Дембінського, доктора Марчіна Шевчака і ксьондза доктора Марека Григела у ЖДУ імені Івана Франка передбачала зустріч з ректором університету Петром Саухом та обговорення питань наукової співпраці між університетами, перспективи підписання угоди про співпрацю.

Про це повідомляють у прес-центрі ЖДУ ім. Івана Франка.
«Однією із причин приїзду є обговорення питань входження ЖДУ імені Івана Франка до Консорціуму східноєвропейських університетів. Планується, що до цього Консорціуму ввійде п’ять українських, чотири білоруських, три молдовських, а також кілька університетів з Румунії, Словаччини та Грузії», - зауважив ректор Люблінського католицького університету Іоанна Павла ІІ.
Під час переговорів, які тривали понад годину, ректори Петро Саух і Антоні Дембінський уважно вислухали та ретельно проаналізували пропозиції один одного. Також сторони чітко окреслили конкретні напрями співпраці. Серед них – наукова практика студентів, під час якої вони могли б ознайомитись з університетами та спеціальностями; програма подвійних дипломів; програма академічної мобільності для студентів та викладачів; створення спільного фахового видання, яке б входило до науково-метричних баз Scopus і Copernicus.
Зазначимо, що надзвичайно цікавою у ході перемовин виявилася програма «Європеїстика». Це міждисциплінарна програма навчання в Люблінському католицькому університеті, яка допомагає розвивати зацікавлення, пов’язані з європейською історією і культурою, а також навчає здатності розуміти й аналізувати суспільні, політичні, правові й економічні процеси, які відбуваються в Європейському Союзі. Після завершення цієї програми випускник буде вільно орієнтуватися у сферах, які є ключовим елементом європейського права. Він буде фахівцем з європейських проблем та отримає професійні якості, що вимагаються на європейському ринку праці. Навчання на цій програмі дасть можливість не лише отримати теоретичні знання, але й також доповнити ці знання дуже важливими практичними навичками.
На завершення зустрічі ректор Житомирського державного університету імені Івана Франка Петро Саух і ректор Люблінського католицького університету Іоанна Павла ІІ Антоні Дембінський обмінялися подарунками. Також ректори українського та польського університетів попередньо визначили дати підписання двох угод: про співпрацю між ЖДУ імені Івана Франка і Люблінським католицьким університетом Іоанна Павла ІІ та входження ЖДУ імені Івана Франка до Консорціуму східноєвропейських університетів.
«Ідея про створення Консорціуму східноєвропейських університетів є надзвичайно цікавою. Діапазон співпраці між ЖДУ імені Івана Франка та Люблінським католицьким університетом надзвичайно великий. Найближчими днями нами буде задокументовано та скріплено печатками деталі пріоритетних напрямків співпраці», - коментує ректор ЖДУ імені Івана Франка Петро Саух.

n0411141335

n0411141335 1

n0411141335 2


Інформаційне агенство "Всі Новини"

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework