Вероніка Донецькова: Житомир розвивається в плані мистецтва і це мене радує

   Вероніка Донецькова - житомирська художниця, яка неодноразово брала участь в різноманітних виставках. Вона не обмежує себе в якійсь окремій тематиці малювання картин, любить створювати щось нове та оригінальне. Планує розписати писанку для фестивалю Folk Ukraine в Києві та зробити ще кілька персональних виставок в Арт-центрі.

  - Вероніка, розкажіть що Вас надихає малювати картини?

  - На малювання картин мене надихає багато речей. По-перше, це подорожі. Я люблю подорожувати Україною по різних цікавих місцях. Наприклад, серія картин, над якими я зараз працюю – це морські пейзажі, які я побачила в м. Чорноморську влітку на відпочинку. По-друге, надихає спілкування з близькими людьми, з друзями, творчими людьми. Особливо приємно, коли я показую їм свої картини, а вони дають їм позитивну оцінку. По-третє, надихає спілкування з тваринами, з якими можна відпочити від своїх проблем. Також, мене надихає таке направлення в психології, яке називається арт-терапія - це терапія за допомогою різних видів мистецтва. Та ще надихають картини інших художників. 

n 2401181 1

  - Хто ваш взірець серед художників?

  - Можу назвати багато талановитих художників Житомира, які є для мене взірцем. Це Юрій Камишний, Віктор Шкуринський і моя вчителька з малювання – Єніна Раїса Федосіївна.

  -  Як довго працюєте над однією картиною? 

  - Час малювання картини залежить від її формату і від того, для кого вона призначена. Якщо я малюю для себе або для родичів, друзів – то це, як правило, якісь особисті теми мого чи їх життя, тому малюються вони швидко – лише кілька годин. Якщо я малюю для когось або картину для продажу – то вона повинна бути ідеальна – це займає більше часу. 

n 2401181 1

  - Оцініть будь - ласка теперішню ситуацію мистецтва в Житомирі?

  - Можу сказати, що нині Житомир розвивається в плані мистецтва і це мене радує. В листопаді минулого року в нас у місті відкрився великий Арт-центр - Gnatyuk Art Center, який об’єднав всіх творчих людей Житомира. Співпраця з цим Арт-центром дало новий поштовх в моїй художній кар’єрі – у грудні відбулася виставка моїх картин, я познайомилась з великою кількістю житомирських художників, поетів, письменників. Крім цього, таке явище як стріт-арт – вуличне мистецтво або графіті – теж в останні роки розвивається в нашому місті. Та радують виставки талановитих художників в різних виставкових залах Житомира. 

n 2401181 1

  - На яку тематику спрямовані ваші картини?

  - Я намагаюсь не обмежувати себе якоюсь однією тематикою. Можу намалювати й пейзаж, натюрморт, портрет, та картину в стилі Петриківського розпису. Особливо я полюбляю пробувати нові техніки та нові ідеї. Пам’ятаю, одного разу дивилась програму по телевізору про африканського художника Тинга-Тинга, який малював казкових тварин та персонажів, і мені теж захотілося спробувати цей стиль. Три картини, які я намалювала в його стилі, виявились дуже цікавими і яскравими. 

  - А Ви в якому стилі працюєте?

  - Працюю, в основному, у двох стилях – реалізм та декоративне мистецтво. Також полюбляю малювати картини в стилі Петриківського розпису. 

n 2401181 1

  - В яких виставках брали участь?

  - Брала участь у виставках місцевого значення ще в школі. Коли я закінчувала художню школу влітку 2006 року, ми робили виставку картин в приміщенні школи. Також у грудні 2017 р. взяла участь у виставці картин у Gnatyuk Art Center. Також в мене багато планів: хочу розписати писанку для фестивалю писанок Folk Ukraine в Києві, що відбудеться в квітні, а також зробити ще кілька персональних виставок в Арт-центрі.

n 2401181 1

n 2401181 1

n 2401181 1

n 2401181 1

n 2401181 1

Лідія Жуковець

Новини Житомира

Последнее изменение Суббота, 27/01/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework