На житомирського мамонта чекає переселення

  В рамках розвитку культурної сфери області цього року у Житомирському музеї природи зроблять новий концепт-дизайн та ремонт, переселять унікального мамонта та виставлять колекцію зі скульптури птахів та тварин.

 

  Як заявила в.о. начальника управління культури Житомирської ОДА Тетяна Парфентієва, на заклад культури чекає ремонт і новий концепт-дизайн, повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

   «Наразі ми будуємо стратегію розвитку культури Житомирщини. У 2018 році з обласного бюджету виділили кошти на магістрат – Музей природи. Вперше виділені кошти і на концепт-дизайн, і на ремонт. Ми собі поставили задачу на цей рік – переселити нашого мамонта і зробити у музеї унікальну колекцію зі скульптури птахів та тварин. Але якщо ми зробимо один музей, то не спасемо культуру на Житомирщині. Тому ми вирішили «йти від великого до маленького» – до кожного окремого культурного об’єкту, який буде в контексті культурного розвитку області», – розповіла Тетяна Парфентієва.

   Однією із складових культурного розвитку області є туризм. В.о. начальника культури ОДА наголосила, що важливим є не тільки відвідування туристичних пам’яток Житомирщини.

  «Турист залишається туристом лише тоді, коли він залишається на ніч, витрачаючи кошти на вечерю, сніданок, готель, якісний сервіс. Саме тому ми вивчаємо туристичну інфраструктурну складову – скільки маємо готелів, скільки може поміститись людей, яка середня вартість. І рухаємось в напрямку створення туристичних маршрутів. Під час регіонального форуму «Житомирщина – територія можливостей», який відбудеться у квітні 2018 року, ми представимо свій туристичний та культурний продукт», – підкреслила Тетяна Парфентієва.

Новини Житомира

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework