У замку «Радомисль» відбудеться найбільший в Україні фестиваль класичної музики просто неба

   Кращі виконавці класичної музики з’їдуться 23-24 червня 2018 року на V Міжнародний фестиваль "Музика Шопена просто неба", що пройде в історико-культурному комплексі "Замок-музей Радомисль".

 

  «В ці дні під відкритим небом у виконанні майстрів будуть звучати геніальні твори польського композитора Фредеріка Шопена. Фестиваль, який за останні роки став одним з найбільш масштабних заходів такого роду в країні, традиційно проводиться в рамках культурного проекту “Віа Регіа” під патронатом Посольства Республіки Польща в Україні. Особливу популярність він заслужив серед творчої інтелігенції, представників дипломатичних місій іноземних держав, поціновувачів класичної музики з різних країн» ,зазначається на сторінці спільноти цього мистецького заходу у Фейсбук.

   https://www.facebook.com/events/105600153643837/

   За словами ініціатора фестивалю, засновниці історико-культурного комплексу "Замок-музей Радомисль" Ольги Богомолець, “Музика Шопена просто неба” — один з елементів розвитку культурної дипломатії — єднання країн та народів навколо вічних цінностей, одною з яких, без сумніву, є і класична музика. 

   Проведення таких заходів, на її думку, покращує імідж України в дипломатичних колах, допомагає в дружній неформальній обстановці шукати шляхи розв’язання спірних моментів та протиріч, які неминуче виникають навіть між найбільш близькими та дружніми державами.
Сам фестивалю проходитиме у форматі марафону — 23 червня музичні твори будуть виконувати піаністи старшої вікової групи, а 24 червня — талановиті діти, вихованці музичних шкіл України та Польщі. Всі вони – лауреати світових престижних музичних конкурсів. 

   Музична програма ювілейного фестивалю буде виконуватись на роялі «Ямаха» на спеціальній сцені, спорудженій на Острові Любові. Квитки можна придбати: онлайн на сайті фестивалю, перейшовши за посиланням www.chopin.radozamok.com.ua 

   Для всіх учасників фестивалю — безкоштовна екскурсія до найбільшого у світі Музею українських домашніх ікон та старожитностей “Душа України”.

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework