Очікували 1,5 млн, а зібрали 11 тисяч: Чи потрібен у парку літак?

 

   Багато цікавої інформації про нього ви, шановні читачі, можете дізнатися за цим посиланням на нашому сайті у попередньому матеріалі про цей об'єкт.

   Нині мова піде про інше: що ж краще: реставрувати його, чи, можливо, краще, розумніше та доцільніше його продати і ці кошти, наприклад, витратити на благоустрій парку, де він розміщується, придбання нових та оновлення старих атракціонів тощо. Не просто так у нас виникла така думка, оскільки багато хто з містян також задаються цим питанням. Саме про це ми й говоримо у цьому матеріалі.

  Один з каталізаторів, одна з ключових подій, який також спонукає до роздумів над подальшою долею легендарного літака, фестиваль «Крила», який відбувся не так давно, 12 травня, у Житомирі.  Надзвичайно важливою була мета заходу — привернути увагу житомирян до питання реконструкції цього відомого об'єкта — ТУ-104а. Окрім того, на фестивалі відбувався збір коштів на реконструкцію цього крилатого велетня. Нещодавно ми робили окремий фоторепортаж з цього місця. Його ви ми можете переглянути за цим посиланням. Мета заходу дійсно надзвичайно важлива. Цей об'єкт — ТУ-104а  — може стати окрасою Старого Бульвару, якщо, звісно ж, його таки реконструюють. Зокрема, під час фестивалю учасники заходу, відвідувачі, всі охочі могли придбати силіконові браслети "Літаку - Крила!". І вже всі ці зібрані кошти підуть на реновацію літака ТУ-104а. Варто було лише знайти волонтерів в імпровізованому містечку розваг, на території парку, де відбувався фестиваль, і придбати браслети впродовж всього суботнього дня, з 10:00 до 22:00.

   Результатом вищезгаданого заходу стало те, що організаторам вдалося зібрати лише 11 тисяч гривень. Це при тому, що планувалося зібрати 1,5 мільйонів грн. А на проведення цього фестивалю зі збору коштів, до речі, з міського бюджету виділили 153 тисячі гривень. Цю тему порушив і Микола Череднік, депутат Богунської районної ради на своїй сторінці у Фейсбук.   

   «Пам’ятаєте нещодавно відбувся фестиваль на якому збирали кошти на реконструкцію літака.

   На проведення фестивалю по збору коштів з бюджету міста виділили 153 000 грн. Організатори очікували залучити 1 500 000 грн, вдалося зібрати аж 11 тис. грн.

   Є певні речі, які видаються мені дивними.

   Не знаю наскільки актуальна та достовірна інформація, але подібний літак два роки тому продавали в Одеській області за 500 тис. грн https://goo.gl/sYDLoC.

   Зараз обговорюється, що на ремонт літака в парку необхідно 1 500 000 грн. Я не можу зрозуміти, що ж там коштує півтора мільйони. І чому відсутній кошторис та розрахунки на цю суму?

   Яку функцію буде виконувати цей літак і наскільки він буде доречним в парку Шодуара? Можливо, за ці кошти варто зробити більш цікаві локації для відвідувачів?

   Зараз організатори подаватимуть проект на бюджет участі (знову ж таки на виділення коштів із міського бюджету). Виникає запитання: навіщо стільки коштів бюджетних і можливо залучених, які місто колись має отримати для ремонту літака.

  Запитав у організатора фестивалю про кошти, які вдалося залучити (адже, можливо, крім 11 тисяч, вдалося ще залучити кошти). Отримав відповідь, що кошти з бюджету виділялися на проведення яскравого заходу, а збір коштів – це взагалі з доброї волі ГО, і що вони цього не мали взагалі робити.

   Але на засіданні виконавчого комітету ця інформація подавалася в іншому контексті: https://goo.gl/1ksa5u.

   Кошти виділялися та використовувалися для фестивалю. Наразі, це жодним чином не вплинуло/впливає на літак та його стан. Донесення ідеї про необхідність реставрації літака в парку коштувала бюджету міста 153 000 грн. Як на мене – це дорого.

   І ще, якби ці 153 тисячі з міського бюджету замість фестивалю спрямували безпосередньо на реставрацію літака, він був би в набагато кращому стані вже зараз, а не можливо через два роки як планують організатори.

  Можливо, літак взагалі варто продати, а за виручені кошти придбати нові атракціони в парк. А то вийде як з комунальною газетою: вкладали в неї мільйони, а потім, як з валізою без ручки, не знали, що робити. І, врешті решт, взагалі закрили»,  — зауважив Микола Череднік.

  Це, звісно ж, його точка зору, думка саме цього депутата. Але ж, разом з тим, цей допис змушує багато над чим задуматися, а головне — шукати відповідь на одне з найважливіших питань — реконструювати, чи все ж продати легендарний літак, аби з користю витратити кошти за продаж цього відомого житомирського об'єкта. Кожен для себе вирішить сам, кожен має свою думку з приводу цієї теми, або сформує її. Ми також не беремося робити якихось висновків та суб'єктивно коментувати цю тему. На сторінках нашого сайту, зокрема й у цьому матеріалі ми просто розказуємо ситуацію, говоримо про те, що є різні шляхи виходу з тієї чи іншої ситуації. Наприклад, цього разу історія з літаком в парку може мати різні варіанти продовження: або його реконструюють, або ж продадуть. Як буде в результаті — покаже час. Ми ж слідкуватимемо за розвитком подій у цій історії і повідомлятимемо на нашому сайті якусь нову, цікаву інформацію про ТУ-104а.  

Читайте також:  Танки, літаки, авто: оригінальна експозиція на фестивалі «Крила». ФОТОРЕПОРТАЖ

Читайте також:  Легендарный самолет — один из символов Житомира и памятник авиационной реактивной техники середины ХХ века. ФОТО

Читайте також:  Розваги, концерт, байк-шоу, експозиція моделей літаків: як у Житомирі збирали кошти на реставрацію легендарного літака. ФОТО

 
Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework