Малинчанин про фотополювання: у такі хвилини адреналін зашкалює, стоїш, не дихаєш, чекаєш

  Особливості фотополювання у Малині - про свої трофеї, які активно публікуються в соціальних мережах, розповів Олександ Тимошенко.

  Пане Олександре, відомо, що ви заядлий мисливець, звідки таке захоплення?

  - Захоплення полюванням мені передалося від батька, діда та старших братів, які вчили і рушницю в руках тримати, і стріляти, і дичину шукати. Мисливцем став коли досягнув дозволеного законом віку для володіння зброєю, початок дев'яностих.

  Як сталося, що до цього захоплення приєдналася фотокамера?

  - Полювання в Україні перетерпіло багато змін, багато мисливських угідь стали приватними, з'явилися нові заборони, також зросла вартість даного захоплення. Зараз піти на полювання в приватні угіддя не так просто,навіть якщо ти живеш в тій місцевості, потрібно домовлятись, проситись, і це не факт що вам дозволять... Був час коли я практично перестав ходити на полювання...Альтернативою мого захоплення стало фотополювання - це законно протягом усього року. Головне не добута дичина, а емоції які отримуємо від спілкування з природою. Купив камеру, не професійну, але з достатньою кратністю приближення (soni ciberchot) і вперед, на полісські простори.

ok0307180k

  Як все відбувається? Розумію, не кожен власник камери може прийти в ліс робити такі знімки?

  - Відбувається все практично, як і на звичайному полюванні, нереалізованого досвіду в мене було достатньо, знадобилися знання повадок і біологічних особливостей звіра, підхід, витримка, фізична підготовка і знання місцевості...

  Інколи приходиться десятки разів приходити на потенційне місце перебування звіра, а сфотографувати його не вдається, то злякаєш його раніше, ніж камеру ввімкнеш, то звір на відкриту місцину не виходить, чутно як тупає, а на фотосесію не йде. У такі хвилини адреналін зашкалює: стоїш, не дихаєш, чекаєш, було таке що хруст кісточки в нозі полохав звіра.

ok030

  Хто чи що для Вас є натхненням?

  Натхненням для мого захоплення є сама природа, можливість усамітнитись, подихати чистим киснем, побачити красу пейзажів, можливість впорядкувати свої думки, забути хоч на годину про буденність цивілізації. Щиро поринаю у звуки і запахи лісів

  Для Вас краще кольорове фото чи чорно-біле? Яке з них показує більше?

  Що до якості своїх знімків я не приділяю великої уваги, я не професіонал у світі фотографії, для мене важливий сам процес "розмови" зі звіром. Я його інколи приманюю, інколи даю можливість мене побачити, він стоїть, дивиться, цікавиться "що це за новий предмет з'явився в лісі", і в цей час я роблю дуже цікаві знімки коли звір дивиться в камеру.

ok0307

  Чи плануєте Ви виставку? Чи брали участь у фотоконкурсах?

  Про виставки поки що не думаю (хоча матеріалу накопилося чимало), але по можливості виставляю свої фотографії в інтернеті, в групах мисливців, місцевих(Малинських) та в групі в фейсбуці "телеканал "трофей". У подальшому думаю змонтувати окремі відео та фото в фільм, а куди поширю його, буду ще думати.

  Щоб порадили початківцям чи тим, хто хотів би себе спробувати в фото?

  Порадити щось, як фотограф, я не можу, бо не професіонал. А як природолюб, як натураліст, початківцям можу сказати дещо — природа не любить нахабного втручання людини, зупиніться,  озирніться і подумайте з якою ціллю ви прийшли на її простори, а вже потім рухайтесь далі.

ok03071801 1

 

Лілія Речицька 

Новини Житомира

 

 

Последнее изменение Вторник, 03/07/2018

Авторизуйтесь, чтобы получить возможность оставлять комментарии

ОСТАННІ КОМЕНТАРІ

 

 

 

 

 

 

 

 

Погода
Погода в Житомире

влажность:

давление:

ветер:

Go to top
JSN Time 2 is designed by JoomlaShine.com | powered by JSN Sun Framework